Rusya’da Kürt kadınlardan konferans

Rusya'nın Saratov bölgesine bağlı Yarşov ilçesindeki Kürt kadınlar, konferans düzenledi. Konferansta, örgütlülüğün önemine dikkat çekilirken, bir dizi karar alındı.

Rusya’nın Saratov bölgesine bağlı Yarşov ilçesinde Kürt kadınları konferans düzenledi. Kendi örgütlülüklerini daha güçlü bir zeminde sürdürmek için düzenlenen konferansın sloganı olarak ‘Özerk birliğimizi geliştirmek ve diasporadaki mücadelemizi yükseltmek, İmralı sistemini yıkmak ve Önder Apo'yu özgürlüğüne kavuşturmak’ başlığı seçildi. Konferans tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlatıldı.

'ÖNCELİĞİMİZ ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ'

Konferansın birinci gündem, siyasi gelişmeler ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecritti. Konuşmacılar, Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecridin Kürt halkına ve özelikle de Kürt kadınlarına uygulanan tecrit olduğunu dile getirdi. Kürt kadınlarının özgürlüğünün İmralı sisteminin yıkılmasından geçtiğini vurgulayan katılımcılar, bundan sonraki çalışmalarında önceliklerinin Öcalan'ın özgürlüğüne dönük olacağını ifade ettiler.

Demokratik ulusun eş yaşam çizgisinde kendine sahiplenme ve yeniden özgür yaşamı örgütlemenin Kürt kadının ana görevi olduğunun vurgulandığı konferansta, bunun yolunun da örgütlenmekten geçtiği tespitinde bulunuldu.

15 AĞUSTOS ATILIMI'NA ADANDI

Konferans, 'Yarşov Kürt Kadınları Organizasyonunu' kurma konferansı oldu. Kadının ailedeki konumu ve toplumdaki sorunlara çözüm için çalışmalara ağırlık verileceği de belirtildi.

Konferansta, Yarşov'ta ‘Zilan’ adıyla Kürt kadın organizasyonunu oluşturma kararı alındı. Meclis ve yönetimin konferans delegelerinden seçildi. Delegeler, konferansı 15 Ağustos Atılımı'na adadıkları mesajını verdi.

Konferans sonunda toplanan delegeler ve ilçede yaşayan Kürtler, tecridi protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Yarşov Meclisi eş başkanları Gulçin Kerim ve Mirzaeli Osmanov yaptı.