Sakinelere sözümüzdür, özgürlük kazanacak!

KBDH: Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez yoldaşların bağlı oldukları Türkiye ve Kürdistan devrimini gerçekleştirme sözümüzü bir kez daha belirtiyoruz. Her çağda olduğu gibi komploculuk başaramayacak, özgürlük kazanacaktır.

Kadınların Birleşik devrim Hareketi (KBDH) Konseyi Paris Katliamı’nın yıldönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. KBDH, “Çağımızın devrimci kadın mücadelesinde özgürlük militanlığının ölçülerini açığa çıkaran Sakine Cansız yoldaşı şehadetinin 6. yılında minnetle anıyor, anısına bağlılığımızın bir sonucu olan kadınların birleşik devrimci hareketini, kadın devrimi ile taçlandırma sözümüzü bir kez daha belirtiyoruz” dedi.

“Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez yoldaşlar, Türk devleti şahsında halklarımıza dayatılan ulusal, ekonomik, sosyal sömürgeciliğe karşı en genç yaşlarından başlayarak ömürlerini adadıkları bir mücadele içinde olmuşlardır” denilen açıklamada,  “Üç büyük kadın devrimci, aynı zamanda Kürt kadını şahsında açığa çıkan özgürlüğün tüm aşamalarını temsil etmiştir. Açıktır ki bu üç devrimcinin Türk devlet gladyosu eliyle katledilmesi sıradan bir saldırı olmamıştır. Üç özgürlük dönemi, üç büyük kadın devrimci şahsında hedeflenmiş ve Kürt kadınları öncülüğünde büyüyen halkların demokratik devrim güçlerine darbe vurulmak istenmiştir. Kadınlar bu saldırıyı ‘Paris katliamı’ olarak tanımlamış ve kendi varlıklarına dönük bir yönelim olarak kabul etmiştir. Sadece Kürt kadınları değil özgürlük, eşitlik, sosyalizm, barış ve kardeşçe yaşam arzulayan tüm dünya kadınları, Paris Katliamı’nı lanetlemiştir” ifadelerine yer verildi.

KBDH Konseyi açıklamasında şunlar belirtildi:

“Şüphe yoktur ki Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez yoldaşları katleden politik duruş komplocudur, kirlidir, halkların birlikte yaşamına ve kadınların özgürlük arayışlarına düşmandır. Bu saldırı ile Türkiye ve Kürdistan kadınları başta olmak üzere tüm halkların özgürlük mücadelesinin sonuç almasını engellenmek isteyen uluslararası komplonun yeni ve özgün bir aşamasının işaret fişeği atılmıştır. Günümüze doğru gittikçe belirginleşen bu aşama halkların özgürlük mücadelesine öncülük edenlere katliamcı, soykırımcı saldırıların yoğunlaştırılması olmaktadır. Uluslararası sermayenin planlamaları ve desteği ile hareket eden AKP ve MHP, Türk devletini özgürlük, demokrasi ve devrimci güçlere karşı tetikçi olarak kullanmaktadır. Tetikçiler ise yargılanmaya mahkumdur.

Paris Katliamı, Türkiye ve Kürdistan halklarının birlikte özgür yaşam arayışlarının Türk devlet yapısına en güçlü şekilde dayatıldığı bir süreçte gelişmiştir. Sakine Cansız, Türk ve Kürt halklarının özlem duyduğu toplumsal barış ve kadın özgürlüğüne dayalı eşit bir yaşam için tarihin ender gördüğü bir mücadeleyi yürütmüştür.  Bu mücadele içinde Sakine Cansız bir militan değil özgür kadın önderliği olmayı başarmıştır. 

KBDH olarak şehadetlerinin 6. yılında Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez yoldaşların bağlı oldukları Türkiye ve Kürdistan devrimini gerçekleştirme sözümüzü bir kez daha belirtiyoruz. Kadınlar özgürlük, eşitlik, barış mücadelesini sonuca götürecektir. Her çağda olduğu gibi komploculuk başaramayacak, özgürlük kazanacaktır.”