Selma Irmak: Kararlıyız

Rehin tutulan HDP Hakkari eski Milletvekili ve DTK eski Eşbaşkanı Selma Irmak, ANF’ye gönderdiği mesajda, mutlak tecride karşı durmakta kararlı olduklarını söyledi.

Rehin tutulan HDP eski Hakkari Milletvekili ve DTK eski Eşbaşkanı Selma Irmak, süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin 15. gününde gönderdiği mesajda, umutsuzluğa umut olma sorumluluğunu üstlenmekten büyük gurur ve heyecan duyduğunu belirtti.

Selma Irmak, ANF’ye gönderdiği mesajda, Öcalan'ın üzerindeki mutlak tecridin, gayri insani, gayri ahlaki olduğunu kaydederek, bu toplumsal talebin bir an önce karşılanması, Öcalan'ın özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşturulmasının hayati olduğunu vurguladı. Zaman zaman tek seferlik aile görüşüyle toplumun manipüle edilmesine tepki gösteren Irmak, Kürt halkının sabrının sınandığını söyledi.

RENCİDE ETME ANLAMINDADIR

16 Ocak’tan itibaren DBP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel ile süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladıklarını paylaşan Irmak’ın mesajının devamı şöyle: "Hükümetin, Adalet Bakanlığı'nın, tecridin kaldırılması talebine karşılık vermek yerine, açlık grevi eylemcilerinin eylemini boşa çıkarma, manipüle etme girişimi, toplumu hem daha fazla tahrik etme hem de rencide etme anlamına geliyor.

ZİFİRİ KARANLIĞA IŞIK

DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven'in 8 Kasım'da, Sayın Öcalan'ın üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması için başlattığı açlık grevi eylemini kadın yüreğimle selamlıyorum. Yine kadınların öncülüğünde zifiri karanlığa bir ışık, umutsuzluğa umut olmanın sorumluluğunu üstlenmekten büyük gurur ve heyecan duyuyorum. Bu duygularla, elinde meşaleyle karanlığı yara yara en önde yürüyenimiz Sevgili Leyla Güven başta olmak üzere tüm direnişçi kadınları ve Strasbourg'dan Hewlêr'e, Amed'den Kandıra'ya, zamanı ve mekanı direnişle kesen tüm açlık grevi eylemcilerini, değerli halkımızı sevgiyle, saygıyla, umutla ve dirençle selamlıyorum.

İMRALI, TESLİM ALMA SİSTEMİDİR

Tüm dünya, dost-düşman iyi biliyor ki Sayın Abdullah Öcalan, bir kişi değildir; bir halktır, demokratik ulusun halklarıdır; hakikati arayan, adalete, barışa, insan haklarına, özgürlüklere inanan herkestir. 20 yıldır bir sistem halinde yürütülen İmralı mutlak tecrit sistemi, tüm toplumun bugünü ve geleceği üzerinde yürütülen bir cendereye alma, diz çöktürme, teslim alma sistemidir. Ancak sonuç alınamamıştır, alınamayacaktır.

ISRARLI VE KARARLIYIZ

Eylemcilerin taleplerine bir an önce cevap verilmesi amacıyla böyle bir eyleme başladık. Sayın Öcalan'ın kardeşiyle yaptığı kısa görüşmenin olumlu ama yeterli olmadığını ve mutlak tecridin kaldırılması konusundaki ısrar ve kararlılığımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

HERKESİ DAVET EDİYORUZ

Bugüne kadar Sayın Leyla Güven şahsında bu talebe destek veren herkese sevgilerimi gönderiyorum. Ancak mutlak tecridin parçalanması için daha büyük bir duyarlılığa, örgütlülüğe ihtiyaç olduğu muhakkak. Herkesi daha sonuç alıcı bir katılımla eyleme davet ediyoruz."