Spêrtî’den uluslararası komploya karşı topyekün direniş çağrısı

9 Ekim Uluslararası Komployu değerlendiren KJK Yürütme Komitesi üyesi Dîlan Spêrtî, “99 ruhuyla tekrar sokaklara dökülmeli ve her türlü mücadele yöntemlerini kullanmalıyız” dedi.

Uluslararası Komplo’nun 20’inci yıl dönümüne ilişkin ANF’ye konuşan KJK Yürütme Komitesi üyesi Dîlan Spêrtî “Komploya karşı Zilanların, Semaların, Çiçeklerin ve Delallerin ruhuyla mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim’de Suriye’den çıkarılmasıyla başlayan komployu ve bu komplonun başrollerini oynayan Amerika, Türkiye, İngiltere ve İsrail olmak üzere tüm komplocu-emperyalist güçleri kınayan Spêrtî şöyle konuştu: “Bu komplo ile bizleri susturmayı hedefledirler. Ancak Önder Apo bin yıl da dört duvar arasında kalsa, Önder Apo bizim için fikir, felsefe olduğunu bilmeliler. Önder Apo’suz bir yaşama, bir düşünceye asla izin vermeyeceğiz.”

Komplonun aslında 1998 yılında değil 1996’da başladığını belirten Spêrtî, komploya yönelik ilk cevabı 30 Haziran 1996’da Dêrsim’de fedai eylem yapan Zilan kod adlı Zeynep Kınacı’nın verdiğini belirterek, “Onun eylemi bir uyanıştı. Bizler de kadın hareketi olarak bu komploya karşı Zilanların, Semaların, Çiçeklerin ve Delallerin ruhuyla mücadele etmeye devam edeceğiz. Bulunduğumuz her yerde; Kürdistan’da, dağlarda, metropollerde, ülke dışında, her yerde aktif olarak mücadeleye katılıp bu komployu boşa çıkartacağız” diye konuştu.

Özellikle DAİŞ’in sorumlusu olan Erdoğan’a karşı tüm halkların tavır ve tutum içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Spêrtî, doğa düşmanı olan bu zihniyetin Kürt ve Kürt Özgürlük Hareketi’ne karşı Kürdistan’da tüm modern tekniğini kullanarak katliamlar gerçekleştirdiğini söyledi.

“Sadece halklar üzerine değil, doğaya, hayvanlara kısacası tüm canlılara savaş açmış durumda. Ancak halk hareketi olarak, kadın hareketi olarak üzerimizde kullandığı tekniğe asla boyun eğmeyeceğiz” diyen Spêrtî, Apocu iradeyle, fedai ruhla, Öcalan felsefesiyle bu tekniği boşa çıkarmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Genç kadın ve gençlere çağrıda bulunan Spêrti, mücadeleyi daha da yükseltmeleri gerektiğini dile getirerek “99 ruhuyla tekrar sokaklara dökülmeli ve her türlü mücadele yöntemlerini kullanmalıyız. İnanıyorum ki 2019 yılı Önder Apo’nun, zindan tutsaklarının, halkların, düşüncelerin özgürlük yılı olacaktır” dedi.