Stêrk: ABD’yi bahane ediyorlar

KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Zilar Stêrk, Türkiye ve İran’ın içinde bulundukları ekonomik ve siyasi kriz için ABD’yi bahane ederek manipülasyon yaptığını söyledi.

Stêrk TV’de yayınlanan ‘Rojeva Jin’ programına katılan KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Zilar Stêrk gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Uluslararası Komplo kapsamında Öcalan’a Ortadoğu sahasından çıkmanın dayatılması üzerinde 20 yıl (9 Ekim 1998) geçtiğini hatırlatan Stêrk, Türk devleti ve uluslararası güçlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı esir alarak Kürt özgürlük mücadelesini bitireceklerini sandıklarını söyledi. Stêrk, “Özgürlük Hareketi hesapları büyük oranda boşa çıkarıp mevzisini genişlettirdi ve dünyanın her yerinde kendisine dostlar edindi” dedi.

6 milyon üyesi olan TUC’un (Sendikalar Birliği Konfederasyonu) 150’nci kongresinde ‘Öcalan’a Özgürlük’ kampanyasına desteğini açıkladığına dikkat çeken Stêrk, Kürt Özgürlük Hareketi’nin Öcalan’ın özgürlüğü için verilen hiçbir destek, dayanışma ve dostluğu unutmayacağını vurguladı.

İRAN BÖYLE ÇÖZEMEZ

Tahran’daki üçlü zirve ardından İran’ın hem üç Kürt siyasi tutmağı idam etmesi hem de Güney’de konuşlu iki partiye saldırmasının da Türkiye ile ilişkilerden bağımsız olmadığını kaydeden Stêrk, İran’ın idamlarla, antidemokratik uygulamalarla kültürel, ekonomik, siyasi krizleri çözemeyeceğini söyledi. Stêrk, İran’da yaşayan halkların bu antidemokratik uygulamalara karşı artık tahammül edemediğini ifade etti.

ABD BAHANE EDİLİYOR

Türkiye ve İran’ın içinde bulundukları ekonomik ve siyasi kriz için ABD’yi bahane edip halkı manipüle ettiğini belirten Stêrk, “İkisinde de asıl neden, toplumun sorunlarına çözüm bulamamalarıdır” dedi. Türkiye’nin tüm kaynakları Kürtleri yok etmek için harcadığını söyleyen Stêrk, şöyle devam etti: “Türkiye, halkın parası üzerinden savaş siyaseti yürütüyor. Kürt sorununu çözmeden, Önder Apo ile görüşmeler yapmadan ekonomisini asla düzeltme şansının olmadığını bilmelidir. Sadece Kürtler değil, Türkiye’deki tüm halkların AKP hükümetinin yalan politikalarına karşı durmaları gerekiyor.“

KADINLAR ÖNCÜLÜK YAPMALI

Ekonomik krizden en çok etkilenen ve etkilenmeye devam edecek kesimin yine kadınlar ve çocuklar olacağını dile getiren Zilar Stêrk, “Kürt halkı, Kürt coğrafyası üzerinden yürütülen soykırıma karşı en çok mücadele vermesi gereken, değiştirme gücüne sahip olan kadınlardır. Ekonomiyi yaratan, doğayla bütünlük içerisinde olan kadınlar, toplumun da öncülüğünü yaparak faşizmin karşısında durmalıdır” şeklinde konuştu.