'Susanların yakasını da tutacağız'

Gebze Cezaevi’nde 1 Mart’tan beri açlık grevinde olan kızı Newroz Bozkurt için nöbet tutan Sultan Bozkurt, "Tabutların çıkmasından bu zulüm karşısında susanlar da sorumlu olacak ve herkesten önce bu susanların yakasını tutacağız" dedi.

Gebze Cezaevi önünde nöbet tutan annelerden Sultan Bozkurt, cezaevlerinden tabutların çıkacağı uyarısında bulundu.

Sultan Bozkurt, Gebze Cezaevi’nde 1 Mart’tan beri açlık grevinde olan kızı Newroz Bozkurt ve beraberindeki siyasi tutsakların sesi olmak için 26 gündür nöbet tutuyor. Her seferinde polis engeline takılıp darp edilerek gözaltına alınan Sultan Ana, İmralı’da başlayan tecridin tüm topluma yayıldığına işaret etti. Tecrit kalkana kadar mücadelesini sürdürmeye kararlı olan Sultan Bozkurt, ANF’ye konuştu.

TAM 21 YILDIR

Sultan Bozkurt, müebbet hapse mahkum olan kızı Newroz Bozkurt’un peşinde tam 21 yıldır bir cezaevinden diğerine dolaşıyor. Ailesiyle birlikte doğup büyüdüğü ve evlendiği Mardin Kızıltepe Yüceli köyünden 1994’te göç etmek zorunda kalan Bozkurt, ancak savaşın yıkımını yaşayanın barışın değerini bileceğini vurguladı. Süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan kızının çok küçük yaşta devletin acımasız yüzüyle karşılaştığını belirten Bozkurt, Newroz’un henüz 14 yaşında gözaltına alındığına dikkat çekti.

ÇOK ÇEKTİK KIZIM…

Gebze’de kendisini engelleyen bir polis amirinin “20 yıldır içeride, şimdi mi aklına geldi çocuğun?” sözünü anımsatan anne Bozkurt, şöyle konuştu: “Benim kızım 21 yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde. Bir karınca bile incitmemiştir. Gözaltına alındığında 14 yaşında bir çocuktu. Onu Diyarbakır sorumlusu ilan ettiler ve 27 gün çok ağır işkencelerden geçirildi. Onu gözaltında kaybetmemeleri için hep dilekçeler verdik savcılığa. Göç etmek zorunda kaldığımızda da kızımı rahat bırakmadılar. Batman Cezaevi’nden çıktığı gün arabayla kaçırmaya çalıştılar. Çok çektik kızım. Bu bir sindirme, bir bitirme politikasıdır. Artık bu politikanın değişmesini istiyoruz.”

BIÇAK ARTIK KEMİKTE

Artık bıçağın kemiğe dayandığını kaydeden anne Bozkurt, Öcalan’ın bir an önce ailesiyle ve avukatlarıyla görüştürülmesi gerektiğinin altını çizdi. Tecrit kırılmadan ne özgürlüğün ne barışın geleceğini vurgulayan Bozkurt, çocuklarının toplumun önünü açmak uğruna günbegün eridiğini belirtti.

SOSYALİSTLER NİYE SUSUYOR?

Son olarak herkese duyarlılık çağrısı yapan Bozkurt şunları kaydetti: “Çocuklarımız ölüm döşeğinde. Sonra kimse ben duymadım, görmedim, demesin. Tabutların çıkmasından bu zulüm karşısında susanlar da sorumlu olacak ve herkesten önce bu susanların yakasını tutacağız. Evet, devlet diktatördür bir adım atmıyor ama siz ne diye susuyorsunuz? Sosyalist kesim niye susuyor? Artık korku da bir yere kadar. Korkunun ecele faydası yoktur ve cesaret her şeyi kırabilir. Sadece Sayın Öcalan üzerinde değil, bütün toplum üzerinde bir tecrit var. Kimse basın toplantısı yapamıyor, kimse sesini çıkartamıyor. Bu sessizlik nereye kadar gidecek? Artık yeter, dememiz gerekiyor. Herkes çıksın biz annelere destek versin, bu vahşete dur diyelim.”