Tahran'daki kadın tutsaklardan idamlara tepki  

Tahran’daki Evin zindanındaki kadın siyasi tutsaklar, İran’ın Zanyar ve Luqman Muradi ile Ramin Hüseyin Penahi'yi idam etmesine tepki gösterdi, ailelere başsağlığı diledi.

İran’ın Zanyar ve Lokman Muradi ile Ramin Hüseyin Penahi’yi idam etmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Tahran’ın Evin zindanında yatmakta olan Nergiz Muhammedi, Nesrin Situdê, Gulrox İbrahim, Meryen Ekberi Munferid, Atêna Daimi, Azita Rafizade, Nigin Qedemiyan adlı Kürt siyasi tutsaklar, gönderdikleri bir mektupla idamlara karşı tepki gösterdi.

AİLELERE: ÇOCUKLARINIZ DİRENİŞİN SEMBOLÜ

Kadınların idamları protesto etmek için ve ailelerine hitaben yazdıkları mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Başınıza gelenleri ifade etmek için sözcük bulamıyoruz. Tarihin mirasçısı olan, ülkenin cesaretli ve direniş ile özgürlüğün sembolü çocukları olan sizler her zaman yaşayacaksınız. İsimleriniz gökyüzündeki yıldızlar gibi her zaman yaşayacak. Direnişiniz Kur'an'daki albe gibidir özgürlük yolunda yürümek isteyenler için. Zanyar, Luqman ve Ramin’in ailelerine başsağlığı diliyoruz; umuyoruz, yaşadığınız bu acı son acınız olacak. Bu zorlu günlerin acısı, hüznüyle yaşayan tüm halkımıza aynı acıları yaşadığımızı ve sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bu acılar aynı zamanda yoldaşları idam edilen bizlerin acısıdır.”