Taşdemir: Sayın Öcalan'ın özgürlüğü gündemde olmalı

Amed'deki kadın konferansında konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dirayet Dilan Taşdemir, "Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü gündemde tutmalıyız" mesajını verdi.

Tevgera Jinên Azad (TJA) bileşenlerinin, HDP Kadın Meclisleri'nin de katılımıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu'nda "Örgütlülüğümüz özgürlüğümüz" şiarıyla düzenlediği konferans sürüyor. 

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek amacıyla açlık grevi eyleminde olan Leyla Güven ve tüm siyasi tutsakları selamladı.

'HEPİMİZ TECRİTTEYİZ; ÖCALAN'I ÖZGÜRLEŞTİRMELİYİZ'

Taşdemir, şunları söyledi: "Rojhilat'tan Başur'a yürütülen politikalar inkar ve asimilasyon politikalarıdır. Biliyoruz ki sadece bugün değil, iktidarlar, yüz yıllardır bu politikaları yürütüyor. Öyle bir noktaya gelinmiş ki artık kadınların isimleri bile yasaklanıyor. Her yerde kadına yönelik saldırılar artıyor. Biz bu zihniyeti tecrit şahsında tanıyoruz, cezaevinde esir edilen yoldaşlarımız şahsında tanıyoruz, kadın katliamları şahsında tanıyoruz. Herkes de iyi biliyor ki kadınlar da bu saldırılara karşı hiçbir zaman boyun eğmedi ve eğmeyecek."

Leyla Güven'in açlık grevinin haklı bir eylem olduğunu söyleyen Taşdemir, şöyle devam etti: "Leyla Güven'in talepleri hepimizin talepleridir ve tecride karşı hepimizin itirazı var. Leyla Güven hepimizin sesi olmuştur ve bizler de her yerde Leyla Güven'e destek verecek ve tecride karşı eylemlerimizi büyüteceğiz. Tecrit yalnızca Sayın Abdullah Öcalan'a yönelik değildir, bu tecrit tüm Kürt halkına ve Ortadoğu halklarına uygulanmaktadır. Tecrit kadınlara, demokrasiye, barışa, birlik ve beraberliğimize uygulanmaktadır. Biz HDPli kadınlar, bu tecridi kendimize uygulanıyor olarak görüyoruz ve biz de tecrit altındayız. Bu nedenle bu tecride karşı güçlü bir direnişin ortaya çıkması gerekiyor ve bunun öncülüğünü de kadınlar yapmalıdır. Talebimiz yalnızca tecridin kalkması olmamalı, bundan sonra Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü gündemde tutmalıyız ve tecridi kırarak bu mücadeleye başlamalıyız."

'YEREL SEÇİMDE HESAP SORACAĞIZ'

Yerel seçimlere değinen Taşdemir, "Önümüzde bir seçim var. Bu seçim bizim açımızdan hesap sormaktır. 40 yıllık mücadelemizde çok büyük başarılar elde ettik ve bu kazanımlarımıza saldırmak istiyorlar. Bizim yönetim tarzımız tehlike olarak görüldü ve bu yüzden şu an eşbaşkanlarımız cezaevinde, vekillerimiz cezaevinde. Bu seçimde onlara büyük bir cevap vereceğiz" diye belirtti.

'HER YER MÜCADELENİ ALANI'

TJA aktivisti Aynur Aşan da TJA ve HDP Kadın Meclisi'nin mesajını şöyle okudu:

 "Biz kadınlar için her yer mücadele etme alanıdır. Her süreçte mücadele ettik, sözümüzü söyledik, bu süreçte de sözümüzü söyleyeceğiz. Biz kadınlar öyle kolay bir şekilde siyasetin içinde yer almadık. Bedeller ödeyerek, mücadele ederek, direnerek siyasete girdik. Sakine, Sêvê, Pakize, Fatma ve Leyla da direnen ve bedel ödeyen kadınlarımızdır. Biz kadınlar Jineoloji bilimi içerisinde kendimizi örgütlüyoruz ve mücadele ediyoruz. Örgütlü mücadelemizi büyüteceğiz ve kendimizi özgürleştireceğiz. Bu inançla mücadelemize yeni bir ruh kattık. Her birimiz fedai bir ruhla çalışmalara katılmalıyız. Bu gücü örgütlülüğümüzden ve Önderimizden alıyoruz."