YJK-E 3’üncü kongresini gerçekleştiriyor

Almanya Kürt Kadınları Birliği (YJK-E) Düsseldorf kentinde üçüncü kongresini gerçekleştirdi.

Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongreye, birçok kadın meclisi, komün ve inisiyatifi üyesi ile temsilcileri katıldı.

"Yaşasın Efrîn direnişi" sloganları eşliğinde kongrenin açılış konuşmasını yapan Avrupa Kürt Kadınları Hareketi aktivisti Songül Ömürcan, Alman devletinin Kürt halkı ve kurumlarına yönelik baskısına işaret etti.

Ömürcan "Bu baskıları kabul etmememiz gerekiyor. Baskılara karşı her türlü örgütlenmemizi güçlendirmeliyiz" diye konuştu.

Efrîn direnişi için halk diplomasisinin de önemine vurgu yapan Ömürcan konuşmasını "Her yer Efrîn, her yer direniş" sloganı ile bitirdi.

MLKP temsilcisi Gülcan Dersim ise konuşmasında Efrîn direnişini ve Rojava devrimini değerlendirdi: "Kadınlar devrimini gerçekleştirdi, iradesini gösterdi. Rojava'da gerçekleşen kadın devrimi, kadın ruh ve iradesinin dünyayı güzelleştireceğinin ispatıdır. Bundan dolayı iktidar güçleri Efrîn’e saldırıda bulunuyor. Kadın devriminin öcünü Efrîn’den almak istiyorlar. Kazanacağız, Efrîn direnişi kazanacak."

Kongrenin devamında YJK-E Koordinasyon raporu okunarak değerlendirdi. Kongre konuşmalar ile devam ediyor.