TJK-E: İmralı'da görüşme olana kadar alanlara!

İmralı Adası'ndaki yangına ilişkin açıklama yapan TJK-E, "İmralı'da görüşme olana kadar halkımızı eyleme çağırıyoruz" dedi.

 TJK-E, İmralı Adası'nda çıkan yangına ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada, "Faşist AKP-MHP rejimi, Önderliğimiz Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve izolasyonu ağırlaştırırken, buna paralel olarak da Kürt halkına karşı soykırım politikasını devreye sokmuştur. Türkiye'yi bir cezaevi ülkesine çeviren bu faşist rejim iktidarı için her şeyi gözden çıkarmıştır. Fakat bu soykırım ve tecrit saldırılarına karşı Kürt kadınlarının ve halkının direnişi ve mücadelesi kesintisiz devam etmiştir" dedi.

'ACİLEN GÖRÜŞME OLMALI, AÇIKLAMA GELMELİ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"7 Ağustos 2019 tarihinden bu yana Önderliğimiz ile görüşmeler engellenmiş, tecrit devam etmiştir. En son ise bugün İmralı Adası’nda yangın çıktığı haberi basında yer almıştır. Önderliğimizin ve diğer tutsakların sağlığı ve güvenliği hakkında hiçbir bilgi yoktur. Avukat ve aile görüşlerinin engellenmesi faşist rejimin en çirkin ve ahlaksız uygulaması olarak devam etmektedir. Hiçbir hukuka ve insan haklarına sığmayan bu saldırılara karşı uluslararası kurum ve kuruluşların sessizliği onların suç ortaklığını da göstermektedir. Başta CPT olmak üzere bu kurum ve kuruluşların hiçbir meşruiyeti kalmamıştır.  
Bu hukuk ve insanlık dışı uygulamalara derhal son verilmelidir. Başta avukatları olmak üzere ailelerin görüşmeleri en kısa sürede sağlanarak kamuoyuna bilgi verilmesi gerekmektedir. Önderliğimizin ve sayın Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş’ın sağlık durumu, güvenliği ile cezaevi koşullarının gözlemlenmesi ve kamuoyuna sağlıklı bilgi verilmesi aciliyet arz etmektedir.

'GÖRÜŞME OLANA KADAR ALANLARA!'

Biz kadınlar, ağırlaştırılmış mutlak tecridin kaldırılması ve Önderliğimizin özgürlüğü için kesintisiz mücadele içinde olacağız. Bu temelde başta kadınlar olmak üzere tüm halkımız İmralı’da Önder Abdullah Öcalan ile avukat görüşmesi yapılana ve güvenlik ve sağlık durumunun güvencede olduğuna dair açıklama yapılana dek alanlarda eylem halinde olmaya çağırıyoruz.