TJK-E’den yürüyüşlere çağrı

Tevgera Jinên Kurdistan-Ewrupa (TJK-E), Öcalan’a yönelik tecrit ve Efrin’deki işgal saldırılarına karşı Avrupa’da düzenlenen yürüyüşlere ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Tevgera Jinên Kurdistan-Evrupa (TJK-E)’nın açıklaması şöyle:

Faşist Türk devletinin 20 Ocak 2018 günü Efrîn'e yönelik gerçekleştirdiği terörist saldırı üç haftayı geride bırakırken, Efrîn'de çağın direnişi yaşanmaktadır.

Bugün Efrîn’de Türk devleti tarafından soykırım yapılmak istemektedir. Uluslararası kurumların sessizliği soykırımcı faşist Türk devletine cesaret vermekte ve onlarda bu insanlık suçuna ortak olmaktadır. Buna karşı yüzyılın en büyük suç örgütü olan Türk devletine karşı acil yaptırımlara gidilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde bu kirli pazarlık ve oyunların sonucunda insanlık büyük kaybedecektir. Bu soykırım politikalarına ve işgal girişimlerine karşı BM acilen karar almalıdır. Bunun için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası güçleri ve kuruluşları sorumluluk almaya ve gerçek görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz.

Bir kere daha söylüyoruz ki, egemen güçlerin kendi çıkarları karşılığında sessizliğe gömülmesi boşunadır. Bugün dünyanın dört bir yanında yaşayan Kürt halkının ve dostlarının yüreği Efrîn'de atmakta; devrimci, demokrat, enternayonalist insanlar her an için alanlarda Efrîn halkını ve onların destansı direnişini sahiplenmektedir. Ve bu sonuç alıncaya kadar devam edecektir. Bu Efrin kadınlarına, çocuklarına, halklarına sözümüzdür.

Bu temelde, dünyanın 37 ülkesinden 15 ulusa mensup 200 enternasyonalistin 8 Şubat günü “Öcalan'a Özgürlük, Kürdistan'a Statü” ve “Efrîn'e saldırıya son!” şiarıyla Luxemburg'dan Cenevre'ye başlatmış olduğu Enternasyonal Yürüyüş kuşkusuz ki çok anlamlı ve değerlidir. Dostlarımızın Efrîn'le olan anlamlı dayanışmasını yürekten selamlıyoruz.

Bu temelde Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak kadınları, halkımızı, demokratik, feminist, devrimci çevreleri 12 Şubat’ta Lozan'dan Cenevre’ye “BM Efrîn’deki katliamı durdur” şiarıyla yapılacak 4 günlük büyük özgürlük ve direniş yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz.’’