TJK-F 3. Kongresi’ni gerçekleştirdi

TJK-F yıllık kongresini Fransa’nın birçok kentinden Kürt kadınlarının katılımı ile yaptı.

Tevgera Jinên Kurd li Fransayê (TJK-F) 3. Kongresi’ni, Fransa’nın başkenti Paris’te yaptı. Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) yapılan kongrede, yaklaşık 100 delege katıldı.

Kongrenin yapıldığı salona Paris’te katledilen Kürt siyasetçi kadınlar Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile Gülnaz Ege (Nuran Er), Aslı Özkaya (Aze Malazgirt), Beritan gibi birçok kadın devrimci ve önderin fotoğrafları asıldı.

“Gerçek, adalet”, “Kadına yönelik şiddet politiktir, o sen olabilirsin” yazılı pankartlar ile TJK-F bayrakları da asıldı.

Kongre divan seçimi ile devam etti.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) aktivisti Zeynep Dersim yaptığı konuşmada, “Bu savaşın kazananı, Ortadoğu’daki belirleyici esas güç olacak. Başından bugüne değin, bu savaş ortamında kazanan Kürt Hareketi, Kürtler oldu. Çünkü; doğru zamanda, doğru yerde kendini örgütledi; kendi özerk yönetimini oluşturdu. Aslında şu an diyebiliriz ki; bütün politikalar Rojava’ya göre yapılıyor. Özerk yönetimi oluşturmuş durumdayız” dedi.

Bir yerde direniş varsa, orada düşmanın saldırılarının olacağını da söyleyen Dersim, PKK’nin 40 yıldır hem kadın hareketi, hem genel hareket açısından bu mücadeleyi verdiğini belirtti.

Açlık grevi ve ölüm orucu direnişinin her şeyi kazanmak olmadığı anlamına geldiğini de Dersim sözlerine ekledi.

Delegelerin konuşması ile devam eden kongrede bir yıllık çalışma raporu okundu ve değerlendirildi.

Kongre TJK-F aktivisti Dilan Amed’in konuşması ile devam etti.

Kongre, yönetim ve eşsözcülerin seçilmesi ardından sona erdi.