TJK-F Jîna Emînî için birçok kentte alanlara çıkıyor

Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F), İran’ın başkenti Tahran’da Ahlak Polisi tarafından katledilen Kürt kadın Jîna Emînî için dört kentte alanlara çıkacak.

TJK-F, İran ahlak polisi tarafından işkence ile katledilen Jîna (Mahsa) Emini için yapılacak eylemler için alanlara çağırdı.

Bordeaux, Paris, Marseille, Strasbourg ve Rems kentlerinde perşembe ve cumartesi günleri eylemler organize eden TJK-F, tüm kadınları, insan hakları oluşumlarını, demokrasi ve özgürlükten olan güçleri eylemlere katılmaya çağırdı.

TJK-F, İran rejiminin Emini’yi katlettikten sonra protesto eylemlerinde bulunan kadınlara yönelik tutuklamalar ve işkencelere başvurduğu tepkisinde bulunarak, "İran susturmak için öldürmeye devam ediyor" dedi.

Doğu Kürdistan ve İran’da yükselen direnişi her yerde alanlara taşımaya ve Emini şahsında İran’daki kadınların sesi olmaya davet eden TJK-F insan hakları ve uluslararası kamuoyunu da göreve çağırdı.

Jîna Emini’nin katledilmesini nefretle kınayan TJK-F,  “İran ve doğu Kürdistan’da kadınların bu vahşet karşısında sergilemiş oldukları başkaldırıyı selamlıyoruz” dedi.

Açıklamada, “Cumartesi Fransa çapında gerçekleşecek olan eylemlere, başta Kürt kadınları olmak üzere tüm kadın hareketleri, devrimci ve demokrat kurumları katılmaya çağırıyoruz” denildi.

Eylem takvimi şöyle:

Reims: Place de Erlon, Perşembe Saat 19:00

Bordeaux: Place de la Comédie, Cumartesi Saat: 14.00

Marseille: Place de Canabiere, Cumartesi 14.00

Paris: Châtelet Les Halles, Cumartesi Saat:17.00

Strasbourg: Place Kleber, Cumartesi Saat: 15.00