TJKE-E: Komplo Önderliğimizin mücadelesiyle boşa çıkarılmıştır

TJK-E: Komployla mücadele içerisinde toplumsal bir harekete dönüşen özgür kadın çizgisi gelinen aşamada Kürt halkının ve insanlığın özgür yaşam garantisi haline gelmiştir.

9 Ekim Uluslararası Komplosu’nun 20’inci yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) “6 ve 9 Ekim tarihlerinde yapılacak olan uluslararası komployu kınama eylemlerine başta kadınlarımız olmak üzere Kürt halkını, demokratik güçleri, kadın hareketlerini ve dostlarımızı aktif katılmaya çağırıyoruz” dedi.

TJK-E açıklaması şöyle: “9 Ekim Uluslararası Komplosu, önderliğimizin yürüttüğü amansız bir mücadele ile amacına ulaşmamış, komplo boşa çıkartılmıştır. 9 Ekim uluslararası komplosunun 20. yılını önemli bir mücadele yılı olarak karşılıyoruz. Geçen 20 yılda komplocular istediklerini başaramamışlar, Kürt halkının özgürlük iradesinin dört parça Kürdistan’da gelişmesinin ve Ortadoğu’da model olmasının önüne geçememişlerdir. Kürt halkının geliştirmek istediği sistemin önüne geçemeyeceğini anlayan güçler, komplo, imha ve soykırım politikalarını savaşa dayalı olarak güncellemek istemektedirler. Bu saldırı ve savaş politikalarının merkezinde Kürt halkının soykırım rejimi altına alınması vardır.

İmralı’da özel uygulanan politikayla Önder Apo üzerindeki tecrit sistemi, başta tüm insanlığa ve özgürlük isteyen tüm güçlere yapılan bir işkence sistemi olarak geliştirilmektedir. Tüm hukuki normların çiğnenmesiyle demokrasiden nasibini almamış faşist Türk devleti, bu ağır sistemi gün be gün daha fazla derinleştirmiş ve soykırım savaşını bununla boyutlandırmıştır. Son üç yıldır faşist TC devleti en ağır uygulamalarını devreye koymuş bulunmaktadır. Faşist TC devleti insanlığa, halklara, kadınlara, gençlere ve tüm bunlarla birlikte ‘özgürlüğün Önderliğine’ büyük işkence uygulamasıyla saldırmaktadır.

Bu saldırı politikasının kaynağında elbette ki halkların umut ve özgür yaşam çizgisi haline gelen Önderliğin demokratik modernite paradigması vardır. Önderliğimizin bölge halkları, kadınlar ve Kürtler için sunduğu demokratik özgür yaşam paradigmasına 19 yıldır devam eden saldırılar, son üç yıldır daha fazla derinleşmiştir.

Önderliğimizin üç yıldır dışarıyla irtibatı tümden kesilip, korkunç bir tecrit durumu yaşanırken ve yine sağlığı, güvenliği ve yaşamı ile ilgili hiçbir bilgi alınamazken, CPT’nin de halen bu durumu görmezlikten gelmesi kabul edilemezdir. CPT bugüne kadar sessiz kaldı, Önderliğimizin durumu karşısında yapılması gerekenleri yapmadı. Bununla birlikte en son AİHM’in ‘Öcalan’a işkence yapılmamıştır’ kararı saldırıların önünü açmış, önderliğimize uygulanan baskı ve işkencede Türk faşist devleti ile ortak bir duruş ortaya çıkmıştır.

Yine aynı döneme denk gelen önderliğe verilen 6 aylık hücre cezası bu saldırıların açıktan yapılması ve dile getirilmesi son derece tehlikeli bir gidişatı göstermektedir. İmralı’da bir hücrede tutulan önderliğin ayrı bir hücre cezası ile cezalandırılması tehlikenin gerçek boyutlarını gözler önüne sermektedir. Tehlikenin büyüklüğünü duygu da ruh da ve düşünce de yaşayan şehit Ümit Acar eylemiyle ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ demiş ve önderliğe yöneltilmiş saldırıya her Kürt bireyinin canını siper ederek özgürlüğü mutlaka sağlayacağının adı ve kararlılığı olmuştur. Şehit Ümit Acar’ın ‘önderliksiz yaşam asla’ haykırışını bir emir ve vasiyet olarak alacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Komployla mücadele içerisinde toplumsal bir harekete dönüşen özgür kadın çizgisi gelinen aşamada Kürt halkının ve insanlığın özgür yaşam garantisi haline gelmiştir. Özgür kadın hareketi olarak uluslararası komplocu güçlerin gerçekleştirmek istediği yeni saldırı hamlesine karşı her alanda direnişi geliştirme kararlılığımız tamdır. Başta kadınlar olmak üzere, tüm halkımızı her alanda bu direniş ve inşa sürecine katılmasını sağlamak tarihi bir sorumluluk olarak önümüzde durmaktadır. Kürt halkı üzerinde yeniden güncellenen inkar ve imha saldırılarına karşı, Önderlik özgürlük hamlesini sonuç alıncaya kadar her alanda güçlü yürütmek temel görevimizdir. Bunun için herkesin yüksek bir bilinç ve sorumlulukla sürece katılacağına inanıyoruz. 6 ve 9 Ekim tarihlerinde yapılacak olan uluslararası komployu kınama eylemlerine başta kadınlarımız olmak üzere Kürt halkını, demokratik güçleri, kadın hareketlerini ve dostlarımızı aktif katılmaya çağırıyoruz. Özgür Önderlik-Özgür Kürdistan’dır; Özgür Kürdistan Özgür Ortadoğu’dur. Barış’tır, demokrasidir ve halkların yan yana kardeşçe yaşama anahtarıdır.”