Tuncel: Mücadele ederek dönüştürmeliyiz

DBP Eş Genel başkanı Sebahat Tuncel, "Yeni zamanlara yeni şarkılar lazım. Şimdi kadınların yeni şarkılar söyleme zamanıdır. 24 Haziran’ın kadınların özgürlük marşlarının, şarkılarının söyleyeceği yeni bir başlangıç olacağına inanıyorum" dedi.

Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 24 Haziran seçimlerine ilişkin ajansımıza mektup gönderdi. Tuncel, ‘’HDP dışında hiçbir partinin kadınlara yer vermediğini, kadınları sadece oy potansiyeli olarak ele aldıkları gördük” dedi.

Sebahat Tuncel’in mektubu şöyle:

“Kendi deneyimlerimizden de biliyoruz ki; kadınların olmadığı yerlerde kadınlar için hiçbir karar alınmamakta ve erkek egemen sistem kadınları toplumsal yaşamın dışında geleneksel rollere hapsetmektedir. O nedenle kadınlar olarak partilerin bize vaat ne ettiklerini, listelerinde yer verip vermediklerini beklemek yerine içine girerek, mücadele ederek dönüştürmeliyiz.

HDP bu açıdan kadınlara alan açan, kadın özgürlük mücadelesini önceleyen bir partidir. Bunun nedeni HDP’deki güçlü kadın hareketinin varlığıdır. Türkiye ve Kürdistan kadın hareketlerinin örgütlü mücadelesini daha görünür kılmasıdır.

Seçim süreçleri kadının katılımına olanak sağlayan süreçlerdir. Feminist ve sosyalist kadın hareketleri, kadın özgürlük mücadelesi yürüten kadınlar, ülkenin sokaklarında korkmadan yürümek isteyenler, insanca yaşam için kadınların istihdam edilmesini, emeğinin karşılığını alabilmesini, görünmeyen ev içi emeğini görünmesini isteyenler, erkek egemen düzene ‘hayır’ diyenler şimdi bir fırsat var. Kendi öz gücümüzle, örgütlü bir mücadele ile HDP ile dayanışarak kadınlar için güzel şeyler yapabiliriz.

Sonuç olarak başka bir dünya istiyorsak onu kendi ellerimizle şekillendirmemiz, tüm baskıcı, faşizan, köleleştirici, hiyerarşik, milliyetçi, cinsiyetçi, dinci, militarist odaklara karşı kadınların kurtuluşunu örgütlememiz tarihi bir sorumluluktur.

Yeni zamanlara yeni şarkılar lazım. Şimdi kadınların yeni şarkılar söyleme zamanıdır. 24 Haziran’ın kadınların özgürlük marşlarının, şarkılarının söyleyeceği yeni bir başlangıç olacağına inanıyor, hepinize serkeftin diyorum.”