Tuncel ve Irmak: Direniş başarıya ulaşacak

Tecride karşı açlık grevindeki Kürt siyasetçiler Sebahat Tuncel ve Selma Irmak, "Direniş başarıya ulaşacak. Tecridin kırılması yeni bir sürecin başlangıcı olur" dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve eski HDP Milletvekili Selma Irmak, rehin tutuldukları Kandıra F Tipi Cezaevi'nde 96 gündür açlık grevinde. Direnişlere ilişkin mesaj gönderen Tuncel ve Irmak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan eyleme 15 Ocak tarihinde katıldı.

TUNCEL: BAŞARIYA ULAŞACAK

Tuncel ve Irmak'ın mesajları şöyle:

Sebahat Tuncel: "Leyla Güven'in öncülük ettiği ve birçok kadın yoldaşın da dâhil olduğu bu direniş sürecinin de başarıya ulaşacağına inanıyorum. Bugün İmralı'da uygulanan 'özel hukuk', tecrit ve izolasyon politikası Sayın Öcalan şahsında tüm Türkiye halklarına uygulanmaktadır. Tecridin kırılması sadece Kürtler için değil, tüm Türkiye halkları için önemli ve yeni bir sürecin başlangıcı olacaktır."

IRMAK: TECRİT TÜM TOPLUMU ETKİLİYOR

Selma Irmak: "Tüm dünya, dost-düşman iyi biliyor ki Sayın Abdullah Öcalan, bir kişi değildir; bir halktır, demokratik ulusun halklarıdır; hakikati arayan, adalete, barışa, insan haklarına, özgürlüklere inanan herkestir. 20 yıldır bir sistem halinde yürütülen İmralı mutlak tecrit sistemi, tüm toplumun bugünü ve geleceği üzerinde yürütülen bir cendereye alma, diz çöktürme, teslim alma sistemidir. Ama sonuç alınamamıştır, alınamayacaktır."