'Xakurkê var oldukça Kandil düşman için hayaldir'

İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direnen gerillalar, Xakurkê'nin direniş ile tanındığını belirterek, "Xakurkê var oldukça Kandil düşman için hayaldir" diye konuştu.

Xakurkê alanında bulunan gerillalar baharın gelişi ile başlattıkları Şehit Agirî ve şehit Piroz devrimci hamlesinin şu anki aşamasını değerlendirdi. Hamle çerçevesinde gerçekleştirdikleri etkili eylemlere dikkat çeken gerillalar, "21. Yüzyılın gelişmiş teknikleri varsa bizim de çocuklarına bağrını açmış coğrafyamız var" diyerek, Türk ordusunun Xakurkê bölgesinde biteceğini belirtti. YJA-Star gerillası Mizgin Kürdistan ve HPG gerillası Herekol Şiyar, Xakûrkê'de yaşanan direnişe ilişkin ANF'ye konuştu.

YJA Star gerillası Mizgîn Kürdistan, Bêrîtan çizgisi ile zafere yürüdüklerini ve bu temelde başarının kaçınılmaz olduğunu kaydetti. HPG gerillası Herekol Şiyar ise, haberler yapan Türk medyasına, "Yüreklilerse gelip yakından izlesinler" diyerek her eylemde askerlerin imdat çığlıklarının eksilmediğini hatırlattı.

Gelişen hamle ile birlikte YJA Star gerillaları tarafından etkili birçok özgün eylem gerçekleşti. YJA Star gerillası olarak gelişen bu özgün eylemleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

YJA Star gerillası Mizgîn Kürdistan: Şemzinan’dan Bradost bölgesine uzanan çok etkili eylemlerimiz oluyor. Tüm kadın arkadaşlar büyük bir kararlılık ve iddia ile bu sürece öncülük etmektedir. YJA Star gerillaları olarak bugün Xakurkê alanındaki kararlı direniş 90'lardan günümüze akan Berîtan’ın direniş mirasıdır. Bugün Berîtan çizgisinde zafere adım atılıyor. Bu direniş hep böyle devam etti. Xakurkê alanında hiçbir şekilde teslimiyet kabul edilmedi. Berîtan çizgisiyle, Axînleşmede kararlıyız. Bizler de etkili eylem kararlılığımız ile bu mirasa sahip çıkıyoruz.

Türk devleti Xakurkê alanını boşalttığını ve kimsenin kalmadığını vurguluyor. Ancak bu söylentilerin aksine Xakurkê alanının her yerinde güçlü eylemler oluyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Düşman her gün gerillayı bitirdik kimse kalmadı diye yalan haberler yapıyor. Ancak şunu sormak gerek, gerilla bu alanda yoksa bu kadar askeri kim öldürüyor. Bu kadar güçlü eylemi kim yapıyor. Arkadaşlarımız şu an Xakurkê’nin her yerinde mevzilerinde eylem konumundadır. Türk devletinin tüm ekonomisini devreye koyarak yürüttüğü bu savaş sonuçsuzdur. Bize vurduğu bir darbe yok. Aksine arkadaşlarımız hemen her gün, bazen de günde üç kez aynı tepeye eylem gerçekleştiriyor. Gelişmiş tüm tekniğini basit taktiklerle boşa çıkarıyoruz. Her gün bu topraklar bombalanıp doğa katliamından geçiyor. Türk devleti çözümsüz ve yenilgi yaşıyor.

Değerlendirmelerinizde de ifade ettiniz, cenneti andıran güzelliğe sahip Xakurkê bölgesi uçaklar ile bombalanıyor, yakılıyor bu güzellik yok ediliyor. Bu doğa katliamına ilişkin ne düşünüyorsunuz?

Türk devletinin nasıl bir devlet olduğunu tüm dünya biliyor. Öyle faşizan bir düşünceye sahipler ki, Kürdistan’ın taşına toprağına karşı bile tahammül edemiyorlar. Düşmanın bütün amacı Kürdistan’a dair her şeyi yok etmektir. Bu gözle görülen bir gerçekliktir. Kürdistan’da doğa katliamları gerçekleştiriyor. Toprağımızdan bile çok korkuyorlar bunun için yok etmek istiyorlar. Önderliğimizin düşüncesi ile yaratmak istediği sistem onların yok oluşuna neden oluyor. Kendi varlıklarını bizim yok oluşumuzda görüyorlar. Düşmanın birkaç tepe alması bir başarı değil. Bu tepeler bizim denetimimizde bizim alanımız topraklarımızdır. Ülkemize yakışan zaferi gerçekleştirene dek her gün daha iddialı bir şekilde direnme kararlılığındayız.

Xakurkê alanının her yerinde gerillalar mevzilenmiş durumda ve güçlü eylemler gerçekleştirmekteler. Bu anlamda şu an ki konumunuz itibari ile iddialarınız nelerdir?

HPG gerillası Herekol Şiyar: Türk ordusu bir süredir işgal operasyonu gerçekleştirme çabası içerisinde. Bu konuda çeşitli yalan haberler yayılmakta. Sanki Xakurkê bitti de Kandil operasyonu başladı şeklinde asılsız bilgiler yayıyorlar. Ancak biz şimdi Xakurkê’deyiz. Burada olmasaydık, Türk medyasına göre buranın bittiğini sanacağız. Ancak işgal ettikleri bölge Sidekan ilçesine bağlı Lêlîkan tepesidir. Tek elden yürütülen medyasında, Kandil ile alakası olmayan bir tepe gösterip burası Kandil diyor. Ancak bulundukları noktada Kandil görülmüyor bile. "Kahraman Türk ordusu" arkasına sığındığı teknik ile işgal zaferini gerçekleştireceğini düşünüyor. Ancak biz gerillayız, yaratıcı bir gücüz.

HALKIMIZA SÖZÜMÜZ VAR

Gerillanın bu bölgede bittiğini iddia edenler gelip yakından bölgeyi izleyebilir. Çok yürekli olanlar varsa Xakurkê’ye değil Sidekan bölgesine gelip askerlerin çığlıklarını, mevzideki psikolojilerini görebilirler. Biz bu toprakların çocuklarıyız, biz dağlıyız. Ancak askerler bu topraklara yabancı. Gerçekleştirdiğimiz her eylemde imdat çığlıkları yükseliyor.

Şunu vurgulamak isterim ki biz savaşa aşık ya da insan katili değiliz. Ancak burası bizim topraklarımız. Bizim halkımıza bir sözümüz var, biz var olduğumuz sürece kimse halkımıza zulüm edemeyecek. Gücümüzü Önderliğimizden onun ideolojisinden alıyoruz. Davamıza zafer sözünü verdik. Eğer onlar NATO’nun ikinci ordusu ise, 21. Yüzyılın gelişmiş teknikleri varsa bizimde çocuklarına bağrını açmış coğrafyamız var.

Değerlendirmelerinizde de ifade ettiğiniz gibi bunca tekniğe rağmen sizin bölgenizden bir yenilgiden ziyade bir başarı izleniyor bunun kaynağı nedir?

Bu, devrime olan umut ve inançtan kaynaklanmaktadır. Bu devrim gerçekleşecek. Bir söz verdik ve sözümüze bağlıyız. Gerçekleştirdiğimiz eylemler de kimisi için sürpriz olabilir, ancak bizim için sürpriz değil. Türk devletinin elinde bir istihbarat, bir de teknikleri kalmış bunun dışında da başka hiçbir şeyleri yok. Askerde bizim karşımızda savaşacak bir ruh yok. Yerleşmiş oldukları tepelerde korkudan başlarını bile kaldıramıyorlar. Etrafını bile tanımıyorlar. Biz nerede olursak olalım Türk devletinin ve askerinin rahat nefes almasına izin vermeyeceğiz.

Askerlerin psikolojileri hangi düzeydedir?

Askerler büyük bir korku yaşıyorlar. Bunu mevzilerinden anlayabiliyoruz. Bulundukları yerlerin hepsini teknikle örmüşler. Biz burada insanlara karşı savaşmıyoruz. Biz burada askerlerin varlığına karşı değil tekniğin varlığına karşı savaşıyoruz. Tüm ağır silahlarla etraflarını kuşatmışlar. Bilerek küçük bir görüntü verildi mi sabaha kadar ne olduğunu bilmeden etraflarını bombalayabiliyorlar. Burada gerilla var mı, yok mu onu bile bilmiyorlar. Xakurkê direnişi ile tanınıyor. Buralar bizim topraklarımız. Türk devletinin yenilgisini burada hep beraber izleyeceğiz.