Yazerskaya’yı öldüren sanığa beraat

Anastasiya Yazerskaya’nın ölümünden sorumlu tutulan Ahmet Oğuz Özgür’e savcı “Kasten öldürmek” suçlamasıyla müebbet isterken, hâkim “Delil yetersizliği” gerekçesiyle beraat kararı vererek, sanığı tahliye etti.

Antalya’da 8 Mart 2020’de kaybolduktan iki hafta sonra Isparta yolu üzerinde öldürülmüş halde bulunan Anastasiya Yazerskaya (23) davasında sanığa beraat verildi. Yazerskaya’nın öldürülmesi suçuyla Mart 2020’de tutuklanan Ahmet Oğuz Özgür (54), bugün görülen karar duruşmasında hakkında verilen beraat kararı ile tahliye edildi.

BERAAT VE TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Antalya 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 6’ncı duruşmaya sanık Özgür, tutuklu bulunduğu Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada söz alan sanık Özgür, Yazerskaya’yı kendisinin öldürmediğini söyledi. Sanık Özgür hakkında mütalaasına veren iddia makamı, Özgür’ün “Kasten öldürmekten” müebbet hapis cezası ile cezalandırmasını istedi. Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Özgür’ün “delil yetersizliği” nedeniyle beraatına ve tutuklu bulunduğu cezaevinde tahliye edilmesine karar verdi.

İTİRAZ EDİLECEK

Verilen karara ilişkin konuşan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Avukatı Yağmur Burçin Sayın, verilen beraat kararı hatalı bulduklarını söyledi. Savcılık tarafından verilen mütalaada Yazerskya’nın kafasından vurulduğu ibaresinin yer aldığını hatırlatan Sayın, “Sanık sabah Anastasiya’nın burnunda kan olduğunu söylerken, bu olayın doğal ölümle gerçekleşmediği ortadadır. Gelinen aşamalarda sanık lehe ve aleyhe olan tüm delilleri gizlemiş hatta karartmıştır. Delilleri yok ettiğini tüm ifadelerinde de ikrar etmiştir. Mahkeme yargılamayı devam ettirmeliydi. Bu haliyle sanığa verilen beraat kararı hatalıdır” dedi. 

Verilen karara tepki gösteren Sayın, beraat kararına itiraz edeceklerini söyledi.