YJA STAR: 4 Nisan özgür kadının doğuşudur

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlayan YJA STAR, "Önder Apo'nun doğuşu özgür kadının doğuşudur" dedi.

YJA STAR Merkezi Karargâh Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

'4 NİSAN'DA KÜRT HALKI VE KADINI YENİDEN DOĞDU'

Açıklama şöyle:
"Hakikatin ve özgür yaşamın emsalsiz temsilcisi Önderliğimizin 72. doğum gününü ve özelde Kürt halkının olmak üzere tüm halkların yeniden doğuş günü 4 Nisan’ı kutluyor, tüm halkımızı özgür yarınlarda önderliğimizle buluşma umuduyla selamlıyoruz.
Toplumlar tarihten bu yana kendi oluşturdukları değerleri egemen güçlere karşı savunmak ve korumak için sürekli iradelerini ve ahlaki toplumu temsil eden liderlere ihtiyaç duymuşlardır. Toplumsal tarih aktığı mecrada böylesi birçok lidere ve öncüye tanıklık etmiş ve onları geleceğe taşırmıştır.
Nasıl ki tarihin başlangıcında toplum değerlerine en yoğun saldırılar Ortadoğu topraklarında yaşandıysa, 21. Yüzyıl'da da toplum aynı şekilde saldırılara maruz kalmaktadır. Egemen sınıf güçleri halklar üzerinde tahakküm kurarak halklara ait ne kadar değer varsa el koymakta, halkları yok saymakta ve her şeyi kendisine ait göstermeye çalışmaktadır. Kürtler, Ortadoğu topraklarının en kadim halkı olmasına rağmen iktidar odaklı yönetimler tarafından yok sayılmaktan kurtulamamış, tarih sayfalarına silik bir şekilde yansımıştır.
Önderliğimizin doğum günü olan 4 Nisan, varlığını çoktan yitirmiş olan Kürt halkının ve kadının yeniden doğuş günüdür. Çünkü köleliği bile aşan bir varlık hali aslında ölüm halidir. Bu ölüm halini yaşayan Kürt halkı Önder APO ile birlikte özgür toplum olarak yeniden doğuşunu gerçekleştirmiştir. Tarih ve halklar böylesi önderleri ortaya çıkarmasaydı, bizler bugün özgür ve ahlaki bir toplumu yaratma iddiasını gösteremezdik. Bu nedenle 4 Nisan günü yalnızca Önderliğimiz dünyaya gelmemiştir; onunla birlikte, binlerce yılın birikimiyle oluşan ortak değerler yeniden doğuş sağlamıştır. Binlerce yıllık birikim, emek, can, bedel, direnenler, yiğitler, tanrıçalar, hakikat uğruna ölüme gidenler, Maniler, Hallac-ı Mansurlar, Pir Sultanlar, Şeyh Bedreddinler, Qazi Muhammedler, Seyit Rızalar… Herkes, her şey bir kere daha özgür bir şekilde doğma fırsatını bulmuştur.

'ONUN SAYESİNDE BİLİNÇ VE İRADE KAZANDIK'

Özellikle de kadınlar için 4 Nisan çok daha farklı anlamlara sahiptir. Biz kadınlar Önder Apo sayesinde kimlik, benlik, bilinç, değer ve irade kazandık. Bugün milyonlarca kadın sokaklarda özgür kimliğini istiyorsa, iradesini gösterebiliyorsa, politikada, sosyal alanda yer bulabiliyor ve özgür bir toplum, özgür bir gelecek için direnişin sembolü olan dağlarda, YJA Star saflarında savaş yürütebiliyorsa bu kesinlikle Öndeliğimizin yarattığı emek ve değerler sayesindedir. Bu yüzden bizler için 4 Nisan kutsaldır.
Sadece 4 Nisan değil tüm mücadele günleri bizler için yeni oluşumların zamanıdır, çünkü Önder Apo her gününde yeni doğuşlar yaratan bir liderdir. Kadınlar yepyeni bir yaşama kapı araladıkları bir yüzyıldan geçmektedir. Bu konuda en büyük emeği veren Önder Apo’nun doğuşu esasında kadınların doğuşudur. Önderlikle birlikte kadınlar yeniden yaşama sarılmışlardır. Bu yüzden 4 Nisan aynı zamanda kadınların doğum günüdür.

'SAĞLIĞI BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA'

Önderliğimizin geliştirdiği felsefe, ideoloji ve yaşam şekli bugün başta Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu olmak üzere tüm dünyada yeni ve özgür yaşamı geliştirmektedir. Sosyal alanda kadınları her yerde var kılar, askeri alanda militarist güçlere karşı özgür kadın ordularnı seferber ederken, siyasal alanda kadında geliştirdiği siyasi bilinç ile mevcut sisteme darbe vurmuştur. Bu yüzden tüm Kürt halkı ve özelde de kadınlar iradelerine sahip çıkmalı, bu değerleri iyi korumalı ve savunmalıdır. Bütün dünyayı tehlike altında tutan koronavirüs salgınından kaynaklı önderliğimizin sağlık koşulları büyük bir tehlike altındadır. Önder Apo üzerinde baskılara son verilmeli ve acilen serbest bırakılmalıdır. Elde ettiğimiz kazanımları korumanın tek ve biricik yolu ise Önder Apo’nun fiziksel esaretine son vermektir. Nasıl ki o bizleri tüm tutsaklıklarımızdan, sistemin geliştirdiği esaretten kurtarmak için yalnızlığı göze aldıysa, bizler de aynı erdemliliği ve cesareti göstermeli, tüm gücümüzle Önderliğimizin özgürlüğü için seferber olmalıyız. Bu bizim için ekmekten, sudan, havadan daha önemlidir. Bu yüzden tüm halkımız özgür Önderlik ve özgür Kürdistan için her an, her saat direnişte olmalı, geliştirdiği irade ve ısrardan bir adım bile geri atmamalıdır.
YJA Star olarak bir kere daha Önderliğimizin özgür doğuş gününü kutlarken, bizlere verdiği özgür yaşam, hakikat umut, adalet, aşk, inanç, irade ve direniş için Önder APO’ya sonsuz şükranlarımızı sunuyor, özgür buluşmamız yakındır diyoruz."