YJA-STAR Gerillaları: Önderliğe bir yaşam borçluyuz

Medya Savunma Alanları'nda bulunan YJA-STAR gerillaları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladı.

Medya Savunma alanlarında bulunan YJA- STAR gerillaları Kürt Halk Önderi Öcalan’ın doğum gününü kutladı. Kadın gerillalar, "Önderliğimizin doğum günü aynı zamanda biz kadınlarında yeniden doğuşudur. Böylesi bir güneşin dünyaya gelmesini kutluyoruz" diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğum gününü bir Kürt halkının doğuşu olarak tanımlayan gerilla Berfin Kobanê, "Şu an sıcak savaş alanında savaşan yoldaşlarımızın ve tarihi Efrîn direnişinin sahibi olan halkımızın 4 Nisan'ını kutluyorum. Biliyoruz ki bugün direnen halkımız, Önderliğimizin felsefesinin verdiği güç ile düşmanlarına karşı mücadele ediyor" diye konuştu.

'İŞGAL ETTİKLERİ TOPRAKLARA GÖMÜLECEKLER'

Efrîn'de yaşanan Çağın Direnişi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Berfin Kobanê son olarak şunları belirtti: "Zafer naraları atan faşist, diktatör Erdoğan, işgal ettikleri toprağa gömülecektir. 3 aya yakın bir süredir halkımız topraklarını terk etmedi. Yoğun saldırılara rağmen Barin Kobanê ve Avesta Xabur ruhu ile fedaice direniyor. Bugün Efrîn topraklarını işgal eden çeteler halkın toprağına olan bağlılığı ile yüz yüze kaldı. Bu fedai ruh çetelere geçit vermeyecektir. Nasıl ki Kobanê'de özgür kadın çizgisi ile fedaice direnen Arin Mirkan, direnişi zafer ile taçlandırmışsa dört parça Kürdistan’da da AKP-MHP faşizminin saldırılarını da boşa çıkaracağız."

'ÖNDERLİK SAYESİNDE ÖZGÜRLÜĞÜN YOLUNU BULDUK'

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın annesi Üveyş anayı anarak konuşmasına başlayan YJA- STAR gerillası Axin Gabar ise, Öcalan’a olan duygularını şu cümlelerle dile getirdi: "İnanıyoruz ki çok kısa bir zamanda Önderlik ile beraber özgür dağlarda böyle kutsal bir günü birlikte kutlayacağız. Her sene 4 Nisan vesilesi ile Önderliğimize mektup yazarız. Elimize kalemi aldığımızda Önderliğe olan özlem ve bağlılığımızı kağıtlara dökeriz. Önderlik sayesinde özgürlüğün yolunu bulduk. Bir yaşam borçluyuz Önderliğe."

Axin, konuşmasını yazdığı şu mektup ile sonlandırdı:

Yüreğimin parlak ışınına…

Doğru olmak doğru yaşamının kutsallığına doğru adım atmaktır. Bende bu doğru ve kutsal olan yaşam felsefesine adım attım. Başkanım, kadını özgürlüğüne ve aşkına kavuşturansın. Kadının dostu, yoldaşı ve gerçek aşkısın…

Başkanım seni anlatmak için ne mürekkep ne de sözcükler yeter. Yaşamımızın en karanlık anında güneş gibi doğdun. Sen var oldukça ışınların eksik olmayacak…