YJA- STAR gerillaları Newroz ateşi ile Efrin direnişi büyüyecek

YJA-STAR  gerillaları, Newroz ateşinin coşkusu ile Efrin direnişini büyüteceklerini söyledi.

Newroz  bayramına bu yıl Efrîn direnişi damgasını vurdu. Efrîn’de Türk işgaline karşı tarihi direnişin devam ederken, Kürt halkı Newroz ateşini bu yıl faşizme karşı yakıyor.

YJA- STAR gerillaları da PKK’nin 40’ıncı yılında kutlayacakları Newroz’u Efrin’de direnen ve mücadele eden halka armağan etti.

YJA- STAR gerillaları ayrıca, Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve Efrin halkının Newrozu’nu kutladı.

Efrin direnişini selamlayan YJA- STAR gerillası Newroz, “Tüm direnen halkımızın Newroz bayramını kutluyorum” dedi.

Newrozu özgürlük saflarında heyecan ile karşıladıklarını belirten Newroz, ilk Newroz ateşinin faşizme karşı zindanlarda Mazlum Doğan’nın şahsında yakıldığını söyledi.  

Newroz, şunları ekledi: “Zindanlarda yakılan ateş bugün dört parça Kürdistan da gürleşiyor.  Efrin’de bizim yiğit halkımız AKP faşizmine karşı tek yürek olmuş. Önder Apo’nun felsefesi ile yeni yaşamı ören Efrin halkı kadınların öncülüğünde direniyor.”

Nefel Kato da özgürlük saflarında Newrozu büyük bir coşku ve heyecan ile karşıladıklarını ifade etti.

Newroz’un sömürgeciliğe ve faşizme karşı başkaldırı olduğunu belirten Nefel, 2018 yılının Öcalan ve halkların özgürlük yılı olacağını söyledi.

Nefel, “Newroz ateşinin coşkusu ile sömürgeciliğe karşı tek yürek olmamız gerekiyor” dedi.

Bir diğer YJA-STAR gerillası Arjin, “Barin Kobanê ve Avesta Xabur’un direniş ruhu ile” Efrin halkının Newrozu’nu kutladı.

Direniş geleneğinin kuşaktan kuşağa devam ettiğini belirten Arjin, özgürlüğe her zamankinden daha yakın olduklarını ifade etti. Arjin, Newroz ateşi ile Efrin direnişini büyüteceklerini altını çizdi.