YJA Star gerillaları: Newroz ateşiyle direnişi daha da büyüteceğiz

Kurdistan dağlarındaki Newroz coşkusu ve kutlamalarının zalim Dehaklara karşı verilen bir yanıt görüldüğünü belirten YJA Star gerillaları, “Bu yıl bizler arkadaşlarımızın mirası ve mücadelelerini Newroz ateşiyle daha da büyüteceğiz” dedi.

Kürt halkı için direniş ve başkaldırının sembolü olan 21 Mart Newroz gününde Kurdistan özgürlük gerillaları bir başka heyecan ve duyguya sahip oluyorlar. YJA Star gerillaları, Newroz’a ilişkin duygu ve beklentilerine ilişkin ANF’ye konuştu.


“Önderliğimiz, şehit arkadaşlarımız ve halkımızın Newroz’unu kutluyorum” sözlerine konuşmasına başlayan YJA Star gerillası Adar Ararat, Kurdistan dağlarında her yıl olduğu gibi bu Newroz’a da büyük bir heyecan ve coşkuyla girdiklerini belirtti. Adar Ararat, faşist soykırımcı devletin tüm çabalarına rağmen Kürt halkının tarihten gelen Newroz geleneğini unutmadığını ifade etti.

Newroz’un direnişçi geleneğinin Demirci Kawa ve Mazlum Doğan’la Kürt halkının hafızasına kazıldığına vurgu yapan gerilla Adar Ararat devamla şöyle konuştu: “Bundan dolayı Kurdistan dağlarındaki Newroz coşkusu ve kutlamaları zalim Dehaklara karşı verilen bir yanıt olarak görülüyor. Bu yıl bizler arkadaşlarımızın mirası ve mücadelelerini Newroz ateşiyle daha da büyüteceğiz. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü ve Kürt halkının özgürlüğünü kesinlikle sağlayacağız.”

NEWROZ ATEŞİNİ ŞEHİTLERİN RUHUYLA YAKACAĞIZ
 


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürt halkının Newroz’unu kutlayan YJA Star gerillası Rojîn Befircan da, 2023 Newroz’una ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Özellikle bir kadın olarak Newroz’u karşılamak benim çok daha anlamlı. Bu yılki Newroz’un anlamı ise bizim açımızdan çok daha farklı. İşgal saldırılarında onlarca arkadaşımız gözlerimizin önünde kimyasal silahlarla şehit düştü. Bu yılki Newroz ateşini bu arkadaşlarımızın ruh ve maneviyatlarıyla yakacağız, Newroz ateşini daha da gürleştirerek onları anacağız.”

Mazlum Doğan’ın yaktığı Newroz ateşinin sadece Kürt halkı için değil bütün ezilen halklar için direniş ruhunu temsil ettiğini ifade eden YJA Star gerillası Rojîn Befircan, “Bizler Mazlumlar ve Semaların izinde bu ateşi daha da gürleştireceğiz. Soykırımcı devlet her türlü yöntemlerle bize ve halkımızı saldırıyor. Ancak bir türlü Kürt halkının yaktığı direniş ateşini söndüremiyor. Bu direniş büyüyecek ve Newroz ateşi de daim gürleşecek.”