YJA Star: Newroz, yeniliğin ve baharın müjdeleyicisidir

Newroz’a ilişkin açıklama yapan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, “Newroz özgür, komünal, adil bir yaşamın ilmek ilmek örülerek yaratılmasıdır. Güneşin yüzünü insanlığa dönmesidir, yeniliğin ve baharın müjdeleyicisidir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Ortadoğu halklarının köleci sistemlere karşı savaşarak, direnerek elde ettiği özgürlük değerlerini büyük bir anlama kavuşturan PKK’nin bir Newroz partisi olduğunu belirtti.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı şunları kaydetti: “Tohum olup her toprakta yeşeren, türkü olup her yerde söylenen PKK’yi bize armağan eden Önderliğimizin, Newroz ruhunu serhıldanlaştıran halkımızın, özgür ve demokratik bir yaşam için mücadele eden tüm insanlığın ve özgürlük mücadelesi yürüten tüm yoldaşların Newroz bayramını kutluyoruz. Yaşamın hakikatini amansız direnerek ifade eden büyük şehitlerimiz Mazlum Doğan, Zekiye Alkan, Rahşan, Ronahi, Berivan ve Semaların özgürlük mücadelesini saygı ve minnetle anıyoruz.

Newroz özgür, komünal, adil bir yaşamın ilmek ilmek örülerek yaratılmasıdır. Güneşin yüzünü insanlığa dönmesidir, yeniliğin ve baharın müjdeleyicisidir. Nasıl ki Demirci Kawa zalim Dehaklara karşı büyük mücadele vermiş ve halklara özgürlük vadetmişse, zulme karşı partimiz PKK ile Newroz dirilişten kurtuluşa geçerek özgürlük ateşini gürleştirmiştir.

Bugün Kürdistan ve Ortadoğu’da Newrozlu günler yaşanmaktadır. Nasıl ki tarihte halklar Dehaklara karşı kendi özgür kimliğini, iradesini savunmak ve boyun eğmemek için her yönelime maruz kalmışsa bugün de bu saldırıları kat be kat aşan bir şiddetle insanlığa yönelmektedir. Fakat Dehakların zulmü altında ezilmeyen köleliği kabul etmeyen Kawalarda bu topraklarda yaşam bulmaktadır. Bugün özgür geleceğe dair umutlarını Kürdistan devriminde gören kadınlar gençler ve enternasyonal halklar yönünü direnişin abidesi Efrîn’e çevirmektedir. Çağımızın Dehak’ı Erdoğan, faşizmin gıdasından beslenerek, Efrîn halkına karşı tüm insanlık dışı suçları işlemektedir. Rêber Apo’nun Rojava’da 20 yıllık mirasının ürünleri bugün Efrîn direnişinde cereyan etmektedir. Efrîn halkı mücadelesiyle kendi toprağına değerlerine sahip çıkmanın sembolü haline gelerek insanlığa örnek bir duruşu sergilemiştir. Tüm baskı, sömürü, havadan ve karadan saldırılara rağmen ulusal kimliğine sahip çıkan halkımız ve özgürlük gerillası Newrozlaşarak Erdoğan ve çetelerinin emellerini boşa çıkartmaktadır. Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın direniş geleneğinin ardılları olan Delal, Aze, Berçem ve Gülnazlar’dan Avesta Xabur, Barin Kubanê, İlan ve Polatlara kadar Newroz ateşi sönmemiş gürleşerek devam etmiş ve binlerce insanı etkilemiştir.

YJA Star olarak, bu direniş çizgisi temelinde Newroz'a verilecek en anlamlı cevabımız savunma sistemimizi daha da geliştirmek ve başarıyı kesinleştirmek olacaktır. Her bir YJA Star militanı kendini Newroz coşkusu ve bilinci ile donatarak bahar hamlesini başarı ile yükseltecektir. 2018 yılının her gününü Newroz ruhuyla karşılayacak ve gereklerini yerine getirecektir. Bu temelde başta kadınlar, gençler olmak üzere, halkımızı ve insanlık onuruna bağlı olan tüm halkları öz savunma temelinde günümüz Dehaklarına karşı örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz. 2018 yılını Newroz ruhuyla büyük kazanacağız.”