YJA Star: Rêber Apo'nun doğuşu özgür halkının doğuşudur

YJA Star, “Önderlik Kürt halkına anlamlı ve onurlu bir yaşam kazandırdı. Dolayısıyla Önder Apo'nun doğuşu özgür düşüncenin, Kurdistan'ın ve özgür halkının doğuşudur” dedi.

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Her kadının Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğünü kendi özgürlüğü olarak görmesi ve fiziki özgürlüğü için mücadeleye en üst düzeyde katılması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada; “Öncelikle özgür doğuş günü olan 4 Nisan başta Rêber Apo olmak üzere, tüm annelere ve kadınlara kutlu olsun.  Yine Nisan ayında yaşamını yitiren Rêber Apo’nun annesi Üveyş anneyi saygı ve minnetle anıyoruz. 4 Nisan sadece Rêber Apo'nun doğum günü değil, aynı zamanda özgür Kürdün, özgür insanlığın doğuşudur. Önderliğimizin doğuşu en zorlu alanlarda direnen, bedenini açlık grevine yatıran yoldaşlarımıza, yurtsever halkımıza, şehit ve gerilla annelerine, çocukları için gece gündüz açlık adalet nöbeti tutan annelerimize kutlu olsun.

4 Nisan 1949 yılında Amara’da gerçekleşen doğuş, 1974 yılında Ankara'nın Çubuk Barajı yanında anlam kazanmaya başladı. Diriliş müjdeleriyle dolu bu bahar ayı ve Newroz günleri, Önder Apo'nun 50 yıllık yürüyüşüyle, Kürt kadınları, Kürt halkı ve tüm mazlum halklar için özgürlüğün ve özgür geleceğe inancın umudu oldu. Bir fikrin doğuşu bir çocuğun doğuşuna benzer. Önder Apo, “Kurdistan sömürgedir” sözleriyle gerçeği ortaya çıkardı ve her geçen gün bir çocuk yetiştirir gibi Kürt halkının yüreğini ve zihnini özgürlük düşünceleriyle doldurdu. 50 yıllık yürüyüşünde Kürt halkını ölüm uykusundan uyandırdı, onlara anlamlı ve onurlu bir yaşam kazandırdı. Dolayısıyla Önder Apo'nun doğum günü özgür düşüncenin, özgür aklın, Kurdistan'ın ve özgür halkın doğuşudur.

Binlerce yıldır karanlık kapıların ardına kilitlenen Kürt kadını, Rêber Apo'nun doğuşuyla, özgürlüğüne engel olan kilidi kırdı ve bugün yeni bir doğuş gibi Jin Jiyan Azadî sloganıyla ataerkil sisteme karşı dünya kadınlarına öncülük ediyor. Rêber Apo, çocukluğunda bile kadınların kendisini dikkatle takip ettiğini ve kendisine şu sözleri söylediklerini belirtir: “Sen bizim neler çektiğimizi, başımıza ne geldiğini bilmiyorsun. Ama senin gözlerinde kurtuluş umudumuzu görüyoruz.” Önder Apo'nun kadınlarla yoldaşlığı çok küçük yaşlarda başlar ve kadının kaygılı, üzgün ve kırgın durumuna tanık olur. Bu yüzden Kurdistan'ın özgürlük mücadelesini kadınların özgürlüğüne dayandırır. Önder Apo, özgür yaşam paradigmasını yaratarak, “Kurtuluş umudumuz senin gözlerinde saklı” diyen kadınların beklentisine tarihi bir yanıt oldu.

Önderliğin felsefesi Afganistan'dan Mısır'a, Lübnan'dan, İran'a kadar tüm Ortadoğu'ya ve dünyaya yayıldı. Kalbi atmayan, yaşama umutları tükenen, geleceğe inancı kalmayan her kadın, yeni bir doğuş olan Jin Jiyan Azadî felsefesiyle yaşam köklerine döndü, bir ağaç gibi gün geçtikçe büyüdü ve yeşerdi. Dolayısıyla Rêber Apo'nun doğuşu özgür kadının doğuşu, Rêber Apo'nun varlığı ise özgür kadının varlığıdır. Bu anlayışla her kadının Önder Apo'nun özgürlüğünü kendi özgürlüğü olarak görmesi ve Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü için mücadeleye en üst düzeyde katılması gerekmektedir. Bu sorumluluk tüm kadınların, gençlerin ve özgürlükten yana olan herkesin görevidir. Kadınları, gençleri, halkımızı 8 Mart, Newroz ve seçimlerde olduğu gibi 4 Nisan’da da Önderliği sahiplenmeye ve Önderliğin fiziki özgürlüğü için mücadelelerini daha da yükseltmeye çağırıyoruz” denildi.

KÜRT HALKI İŞGALCİLER KARŞISINDA GERİ ADIM ATMAYACAK

Türkiye ve Kurdistan’da 31 Mart günü gerçekleşen yerel seçimlere de değinilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “31 Mart yerel seçimlerinde AKP-MHP faşist ittifakının tüm kirli oyunlarına rağmen halkımız iradesine sahip çıkmış ve büyük bir zafer kazanmıştır. Yerel seçimlerde işgalcilere karşı büyük bir başarı sağlayan halkımızı selamlıyor ve onurlu duruşlarını kutluyoruz. Önder Apo 50 yıl önce “Kurdistan sömürgedir” demişti. Bu hakikat seçimlerde daha da belirginleşti ve işgalcilerin gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Düşman hangi maskeyi takarsa taksın halkımız artık işgalcileri çok iyi tanıyor ve gerçeklerini cesur bir şekilde yüzlerine vuruyor. Bu duruş Önder Apo'nun duruşudur, bu duruş onurlu Kürt halkının duruşudur. Bundan dolayı bu halk asla geri adım atmaz. Kürt halkı, Kürt kadınları, Kürt gençleri mücadeleyi ve direnişi Önder Apo'dan öğrendi. Son dönemde halkımızın zulme karşı yükselttiği direniş de bunun göstergesidir.

Kürt halkı aydınlığı gördü, artık karanlığa dönüş mümkün değil. Her koşulda bu aydınlığı koruyacaktır. 4 parça Kurdistan'da ve dünyada tüm Kürtlerin kalbi aynı amaç için atmıştır. Kuzey Kurdistan ve Türkiye'de yaşayan halkımız iradesine sahip çıkarak işgalcilere ağır bir darbe vurmuştur. İşgalciler savaş, tecrit ve işkence politikasında ısrar edecektir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, fedai gerillanın ve direnişçi halkımızın karşısında yenilgiye uğrayacaklardır. Bu gerçek, gökyüzü kadar gerçek ve değişmezdir. YJA Star güçleri olarak Kurdistan'daki işgale son verme ve Önderlikle özgür günler yaşama iddiasındayız. Bu hedefe ulaşmak için ne pahasına olursa olsun mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bugün kadınlar olarak bu dağlarda mücadele edebiliyorsak, kimliğimiz ve varlığımız için direnebiliyorsak bu Önder Apo'nun sayesindedir.

Dolayısıyla Önder Apo'nun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür, tüm kadınların özgürlüğüdür, halkımızın özgürlüğüdür. Rêber Apo ve halkımız özgür bir yaşama kavuşana kadar durmayacağız. Bu kutsal günü bir kez daha halkımıza, özgürlük savaşçılarına ve tüm kadınlara kutlu olsun. YJA Star güçleri olarak söz veriyoruz, bu direniş ateşini daha da gürleştireceğiz, Önder Apo'yla özgür günler yaşayacağız. Önder Apo'nun fedai ordusu olarak özgürlük çizgisini zaferle taçlandıracağımıza, Önder Apo'nun çok sevdiği çocuklara özgür ve onurlu bir yaşam inşa edeceğimizin sözünü veriyoruz.”