TJK-E: Newroz alanlarında direniş ateşini büyütelim

TJK-E, başta kadınlar olmak üzere tüm halkı Newroz alanlarında direniş ateşini büyütmeye çağırdı.

NEWROZ AÇIKLAMA

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), "Baskı ve zulme karşı direnen, boyun eğmeyen, özgürlük tutkusu ile direnişi ve mücadeleyi büyüten başta kadınlar olmak üzere gençlerimizin ve halkımızın Newroz Bayramını kutluyoruz" dedi.

"Tarihimizde Newroz direnişinin simgesi nasıl ki Kawa olmuş ve zalimi direnişiyle yenmişse, bugün Rêber Apo' da bir halkın üzerinde ki ölü toprağı atarak, Kürt halkının yeniden doğuşunun ifadesi olmuştur" denilen açıklamada, "Kurdistan'ın bir sömürge olduğu tespitini yaparak, Kürt halkının benliğini, dilini, kültürünü, geleceğini kazanabilmek için özgür bir yaşamın yolunu açmıştır. Rêber Apo, bugün dünyada görülmemiş bir işkence sistemi ve mutlak tecrid altında olsa da İmralı' da bir halkın öncülüğünü yaparak, düşmanın soykırım ve asimilasyon politikalarını boşa çıkarmıştır" diye belirtildi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) açıklamasında şunlar belirtildi:

"Faşist TC ve arkasındaki kapitalist güçler Kürt halkına uyguladıkları soykırım politikalarını dahada derinleştirerek saldırmaktadır. Uluslararası yükümlülüğü olan antlaşmaların konu Kürtler olunca nasıl ayaklar altına alındığı ve bırakın yaptırımı hiçbir araştırmanın bile yapılmadığı gözle görülmüştür. Rêber Apo’ya uygulanan tecrit ve izolasyon dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir zamanında görülmeyen bir uygulama olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini almıştır. Kurdistan dağlarında kimyasal silahların kullanıldığı tüm kanıtlarıyla kamuoyuna deklere edilmiştir. Tüm çağrı ve eylemlere uluslararası güçler sessizlik ve tepkisizlikle  karşılık vermiştir. Bakur'da siyasi operasyonlar, cezaevlerinde uygulanan işkence ve rehin almalar Kürt halkını yıldırma politikalarının bir parçası olarak devam ettirilmek istenmektedir. 

Ancak tüm bu yıldırma ve yok etme politikalarına karşı Kürt kadınları ve halkı görkemli bir direnişi ile mücadeleyi her gün daha da büyüterek yürütmektedirler. Kürt özgürlük hareketi bu saldırılar karşısında düşmanı her alanda yenerek muazzam bir direniş göstermiştir. Rêber Apo tecrit içinde tecritteyken tüm bu soykırım politikalarını büyük bir direniş ile boşa çıkarmıştır. 

Fikirleri ve öğretileri yaşamda yerini bularak bizlere mücadelenin en anlamlısını hediye etmiştir. " Jin, Jiyan, Azadî" bir sloganın ötesinde kadın baharlaşmasının somut ifadesi olmuştur. 

Özgür Kadın Mücadelesi bu öğretiler ile evrenselleşerek tüm dünya kadınları için umut ve özgür bir yaşamın kapılarını açmıştır. 

Bugün kadınlar Rêber Apo’nun etrafında daha da kenetlenerek "Önderliğimizin Özgürlüğü, bizim Özgürlüğümüzdür" diyerek “Rêber Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesine sahip çıkmakta, hamleye her alanda öncülük etmektedir.  Biz kadınlar başta  23 Mart Almanya Newrozu olmak üzere Avrupa' nın her yerinde 8 Martta olduğu gibi Newrozda da direnişin rengini giyerek alanlarda olacağız. 8 Mart’tan 21 Mart’a uzanacak ve tüm yıla yayılacak direnişin köprüsünü kuracağız. Bu temelde başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı Newroz alanlarında direniş ateşini büyütmeye çağırıyoruz."