YJK-E: 25 Kasım'da Rojava için alanlara!

YJK-E, bütün kadınları 25 Kasım'da Rojava'daki kadın devrimini sahiplenmeye çağırdı.

YJK-E, 25 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklama şöyle:
"Almanya da yaşayan Kürt kadınları olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nü  Rojava'da Onur Direnişi'nin verildiği  dönemde karşılıyoruz. Bu vesile ile Dominik Cumhuriyeti'nde Trujillo diktatörlüğüne karşı yürüttükleri direnişte şehit düşen Mirabel Kardeşlerin,  özgürlük ve eşitlik mücadelesinde şehit düşen Rosa Luxemburg'ların, Kürdistan'da yeni yaşamın adı olan Sakine Cansız ve Hevrin Xelef'lerin direnişleri önünde saygıyla eğiliyoruz.

'DEVRİMİ BOĞMAK İSTİYORLAR'

Türk devleti ve ortağı DAİŞ suç örgütü uluslararası güçlerin desteğini arkasına alarak Rojava'da kadın öncüiüğünde yaratılan halkların ve inançların ortak yaşam istemine  vahşi bir şekilde  saldırıyor. Kadın devrimini boğmak isteyen bu saldırılar, bu yıl 25 Kasım'ı  bizler için daha da önemli bir direniş günü haline getiriyor. Kürt ulusal birlik ruhu ile dünya kadınları ile birlikte Women Defend Rojava-Kadınlar Rojava'yı Savunuyor sloganı ile alanlara çıkıyoruz. Şengal'de Kürt Êzidî kadınlarına, Kuzey-Doğu Suriye'de Süryani ve Ermeni  kadınlarına, Efrîn'de Kürt kadınlarına uygulanan katliamlar ve kaçırmaların isyanı bağrımızdayken, kadın devrimine saldırı karşısında direnişimizi daha da büyüterek kesintisiz sürdürme sözünü veriyoruz.

'25 KASIM'DA SESİMİZİ YÜKSELTELİM'

Bu vesile ile bütün kadınları, 25 Kasım'da yapılacak eylemlere katılarak Rojava Kadın Devrimi'ni savunmaya, Latin Amerika'da, Rusya'da, Türkiye'de gerçekleştirilen kadın kırımına, Asya ve Afrika'da kadın sünnetine ve  çocuk yaşta evlendirmelere, Amerika'da Trump'ın cinsiyetçi politikalarına, Avrupa'da kadınların elinden alınmak istenen kürtaj hakkına  karşı seslerini yükselterek örgütlülüklerini büyütmeye çağırıyoruz."