YJK-E'den Paris eylemine çağrı

Almanya Kürt Kadın Hareketi (YJK-E), Paris Katliamı'nın 6. yıl dönümü vesilesi ile 12 Ocak Cumartesi günü Paris'te düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

9 Ocak 2013 tarihinde Fransa'nın Başkenti Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez 12 Ocak Cumartesi günü Paris'te yapılacak yürüyüşle anılacak. Almanya Kürt Kadın Hareketi (YJK-E), Paris‘te yapılacak protesto mitingine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Katliamın ardından geçen 6 yıl boyunca dünyanın her yerinden milyonlarca Kürt, enternasyonalist, feminist ve sosyalist kadınların sokaklarda ve meydanlarda Sara, Rojbin ve Ronahi'yi andığı hatırlatılan açıklamada, "Her 3 kadın yoldaşımızı andık, alçakça katledilmelerinin hesabını sorma, anılarına ve mücadelelerine sahip çıkma sözünü verdik. Aradan geçen 6 yıldan sonra artık, "katilleri bulunsun" demiyoruz, ilk günden olduğu gibi katillerin kim ve kimler olduğunu, bu katliama kimlerin ortak olduğunu biliyoruz. Tetiği çeken katil ile MİT’in Ankara‘daki görüşmeleri, talimatı veren kişiler herkesçe bilinmektedir.

HPG’nin gerçekleştirdiği Sakine Cansız Devrimci İntikam Operasyonu’yla ele geçirdiği üst düzey 2 MİT görevlisi, bu suikastin ancak başbakan ve cumhurbaşkanının bilgisi ve onayı alındıktan sonra yapılabileceğini itiraf etmişlerdi. Ayrıca geçen süre zarfında pek çok bilgi ve belgelere rağmen davada hiçbir gelişmenin olmaması, tetikçi Ömer Güney adlı caninin cezaevindeki şaibeli ölümü, Fransa’nın da katliamda suç ortağı olduğunu bizlere göstermiştir" ifadeleri yer aldı.

SARA EVRENSEL BİR KİMLİĞİN ADI OLDU

"Katillerden hesap sormayı mücadeleleri uğruna şehit düşmüş her üç yoldaşımızın ve binlerce şehidimizin bizlere bıraktığı görev olarak biliyoruz" denilen açıklamada, bugün başta Rojava’da olmak üzere örgütlü mücadelenin olduğu her yerde Sara, Rojbin ve Ronahilerin özgür yaşam, özgür kadın idealini ve inancını gerçekleştirmek için savaşan binlerce kadının var olduğu vurgulandı.

YJK-E açıklamasında devamla şunlar yer aldı: "Katiller, Sara yoldaşı belki aramızdan fiziki olarak kopardıklarını düşünüyor olabilirler ama bugün Sara Arkadaş’ın öncülüğünü yaptığı Kürt Kadın Özgürlük Hareketi ve bu hareketin ideolojisi dünyanın büyük ilgisiyle karşılaşıyor, Sara’nın ruhu tüm dünyayı dolaşıyor, özgürlük arayışında olanlara ilham veriyor. Sara evrensel bir kimliğin adı oluyor."

LEYLA GÜVEN ÖNCÜLÜĞÜNDE SARALARA LAYIK BİR DİRENİŞ SERGİLENİYOR

Başta kadınlar olmak üzere herkesin 12 Ocak'ta Paris'te düzenlenecek yürüyüşe güçlü bir şekilde katılması gerektiği belirtilen açıklamada, "Rojbin arkadaş şahsında hedeflenen kadın diplomasi çalışmaları, bugün Ortadoğu‘dan Latin Amerika’ya, Avrupa’dan Afrika’ya kadar çok geniş bir coğrafyada feyz alınan bir düzeye ulaştı. Katiller, Ronahi yoldaşı aramızdan aldıklarını düşünüyor olabilirler ama bugün onlarca ulustan yüzlerce enternasyonalist genç kadın ve erkek Rojava devrimine akın ediyor. Ronahi gençliğin ruhuyla Rojava’da savaşıyor.

Önder Apo, “Sara arkadaş şahsında hedeflenen benim” demişti. Bugün yine Önder Apo ve Kürt Özgürlük Hareketi‘ne yönelik büyük bir saldırı konsepti sözkonusudur. Bu saldırılara karşı, Leyla Güven öncülüğünde Saralara layık büyük ve onurlu bir direniş sergilenmektedir. Bu tarihi süreçte hem şehitlerimizi anmak, hem Önder Apo’yu sahiplenmek, hem de Leyla Güven ve diğer açlık grevi eylemcilerinin yalnız olmadığını haykırmak için 12 Ocak Paris‘te yapılacak protesto mitingine başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı ve dostlarımızı güçlü katılarak katillerden hesap sormaya çağırıyoruz" denildi.