YJK-E, Dortmund’da ara dönem toplantısını yaptı

Kürdistan Kadınlar Birliği-Almanya (Yekitiya Jinên Kurdistanê-Elmanya YJK-E), ara dönem toplantısını Almanya’nın Dortmund kentinde gerçekleştirdi.

Ara dönem toplantısı, Almanya’nın bir çok kentinden gelen üyelerin katılımı ile saat 11.00’de başladı.

Açılış konuşması ardından izlenen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 8 Mart'a yönelik değerlendirmesi delegelerin yoğun alkış ve sloganlarıyla karşılandı.

Toplantıda sürece dönük bir değerlendirme yapan TJK-E aktivisti Zeynep Dersim, Leyla Güven öncülüğünde başlayan, cezaevleri başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde devam eden açlık grevi direnişlerine dikkat çekerek, bu direnişe ses olan Barış Annelerini selamladı.

Dersim, açlık grevi direnişinin Kürt halkına önemli kazanımlar getirdiğini söyledi.

Ortadoğu’da Kürtlerin öncülüğündeki direnişe de değinen Dersim, “Ortadoğu'da devam eden direniş ideolojik bir direniştir ve halkların ilham kaynağıdır. Dolayısıyla Ortadoğu'da Kürdistan'ın kaderini biz kadınlar ve halklar belirleyeceğiz” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde HDP'nin stratejik hamlesini değerlendiren Dersim “HDP'nin stratejik hamlesi hem iktidara hem de muhalefete bir cevaptır. Kürtlerden bağımsız Türkiye'de hiçbir gücün ayakta kalamayacağı bir kez daha görüldü. Bu tarihsel süreçte faşizm karşısında daha güçlü direnmemiz ve mücadeleyi daha da yükseltmemiz gerekiyor” diye konuştu.

YJK-E raporunun okunmasından sonra delegeler meclis ve komünleri ele alarak tartışmalar yürüttü. Toplantı “Jin, Jiyan, Azadi!” sloganıyla son buldu.