YPG Efrin'deki eylemlerin sonuçlarını açıkladı

YPG Basın Merkezi, Efrin’in Mabata ve Şera ilçelerinde düzenlenen eylemlerde çok sayıda işgalcinin öldürüldüğünü belirtti. Öldürülenler arasında Abdülrezzak El-Bekir adlı bir çetebaşının da olduğu bildirildi.

YPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, son bir haftada düzenlenen eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

“Güçlerimiz Ağustos ayının ikinci haftası boyunca Efrîn’e bağlı Mabata ve Şera ilçeleri kırsalında işgalci Türk ordusu ve beraberindeki çete gruplarına yönelik etkili eylemler gerçekleştirmiştir. Yapılan eylemlere ilişkin detaylar şu şekildedir;

8 Ağustos tarihinde güçlerimiz Mabata ilçesi kırsalında Abdülrezzak El-Bekir adlı çetebaşının kullandığı araca yönelik bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Ağır yaralanan çetebaşı daha sonra ölmüştür.

11 Ağustos tarihinde birliklerimiz, Şera ilçesine bağlı Kefer Cenê köyü yolu üzerinde işgalci ordunun unsurları ve çete gruplarının yaya hareket halindeki ortak devriye birimlerine yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 1’i asker çok sayıda çete üyesi ölmüş ve yaralanmıştır.”