YPG ve YPJ'lilerden Ârin Mîrkan anması

YPG ve YPJ savaşçıları, 2014 Kobanê direşininde fedai eylemle şehit olan Arîn Mîrkan’ı andı.

YPG ve YPJ savaşçıları, şehadetinin 5’inci yıl dönümünde Arîn Mîrkan’ı, Hesekê’nin Şedadê ilçesinde düzenledikleri törenle andı. YPG ve YPJ komutanları Leyla Waşûkani, Rûken Efrîn, Delîl Çirav da törene katıldı. YPJ Komutanı Leyla Waşûkanî törende yaptığı konuşmasında Arîn Mîrkan ve tüm Rojava Devrimi şehitlerini andı.

'ŞEHİTLERİMİZ FİKİR VE RUH BİRLİĞİ YARATTI'

Waşûkan, Kobanê direnişinin önemi ve Arîn Mîrkan’ın eylemine ilişkin şunları söyledi:

"Devrimimiz şehitlerimizle gerçekleşti ve topraklarımız şehitlerin kanlarıyla sulandı. Şehitlerimiz bizler için fikir ve ruh birliği yarattı. Kobanê direnişi, Kürtler arasında ulusal ruhu güçlendirdi ve Rojava Devrimi'ni geliştirme kapısını açtı. Bu kapı şehitlerin emek ve direnişiyle açıldı. Yoldaş Arîn, duruşu ve halkının davasına bağlılıyla DAİŞ çetelerinin barbarlığına karşı direndi. Heval Arîn, tarihi direnişiyle tüm dünya kadınlarının Rojava Devrimi'ne gelişinin yolunu açtı. Yoldaş Arîn’in şehadeti ile binlerce kişi YPJ’ye katıldı. Bugün heval Arîn’in yolunda binlerce kadın direniyor ve öz savunma eğitimi alıyor. Arînler'in ruhuyla bugün Ortadoğulu kadınlar ve dünya kadınları, erkek zihniyetine karşı direniyor.

'ARÎNLER'İN RUHUYLA TÜRK DEVLETİNE KARŞI DURACAĞIZ'

Arînler'in ve yüzlerce şehidimizin açtığı özgürlük yolu yürüyüşü, heval Sozdar, Rêvana, Barîn, Amargî, Avesta ve binlerce takipçileriyle devam ediyor. Onların seçtiği yolu, zafere kadar takip edeceğimizi ve koruyacağımızı söylüyoruz. Onlar nasıl ki duruşlarıyla, direnişleriyle düşmanın tüm planlarını boşa çıkardıysa, düşmanı pişman ettiyse, biz de Arînler'in ruhuyla, başta topraklarımızı işgal etmek isteyen ve Kuzey Suriye devrimi kazanımlarını hedefleyen Türk devleti ve çetelerine karşı duracağız."

Tören “Şehîd namirin” sloganlarıyla sona erdi.

Arîn Mîrkan, 5 Ekim 2014’te Miştenur Tepesi’nde gerçekleştirdiği fedai eylemle şehadete ulaşmıştı.