YPJ Genel Komutanlığı Berfin Amed'i andı

YPJ Genel Komutanlığı, 12 Ekim’de hayatını kaybeden Berfin Amed için yazılı bir mesaj yayımladı. YPJ, ‘şehitlerimize verdiğimiz sözü yineliyoruz’ dedi.

YPJ’nin Efrinli savaşçısı Berfin Amed, Derazor kırsalında yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nde yaralanmıştı. Berfin Amed, tüm müdahalelere rağmen 12 Ekim günü hayatını kaybetmişti.

Berfin Amed’e ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan YPJ Genel Komutanlığı, Berfin Amed’in mücadele yaşamına ve şehadetine ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

YPJ sitesinde yer alan açıklama şöyle:

“Berfin Amed yoldaşımızın şahsında Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen tüm yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Başta şehit Berfin yoldaşımızın ailesi olmak üzere, Efrin halkımıza ve tüm şehit ailelerimize baş sağlığı diliyoruz. Şehit yoldaşlara olan bağlılığımızı bir kez daha dile getirip mücadele sözümüzü başarıyla taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.

‘’Terörü Sonlandırma’’ adıyla başlatılan Cizre Fırtınası Hamlesi aralıksız devam etmektedir. Güçlerimiz şimdiye kadar nasıl ki; bütün operasyon ve hamlelerde yerlerini almışlarsa şu anda da aynı ruhla bu hamlede yerlerini almaktadırlar. Şüphesiz kararlılığımızın en büyük kaynağı da şehitlerimizin vermiş oldukları emek ve mücadeleleridir. Berfin yoldaşımız da bu ruhun devamı olup şehitler kervanına katılmıştır.

Berfin yoldaş Efrin’in Dikmedaş köyünde doğup, yurtsever bir aile ortamında büyüdüğü için küçük yaşlarında özgürlük arayışları içerisine girmiştir. Kürt halkı üzerine uygulanan katliamları kabullenemeyip, 2015 yılında YPJ özgürlük saflarına katılmıştır. Özgürlüğe ve ülkesine olan bağlılığıyla kendisini kısa bir süre içerisinde geliştirip eğitmiştir. Berfin yoldaşın, yaşam içerisindeki mütevaziliği sıcak kanlılığı, fedakarlığı ve savaş içerisindeki duruşuyla tanınan bir yoldaşımız olmuştur. Son olarak Cizre Fırtınası Hamlesi’nde ağır silahlar timinde yerini alan Berfin yoldaş hamle boyunca kararlı duruşuyla DAİŞ çetelerine karşı kanının son damlasına kadar kahramanca savaşarak mücadelesini yürüttü. Berfin yoldaş ağır şekilde yaralanarak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve 12 Ekim günü şehadete ulaşmıştır.

Berfin yoldaşa ve tüm şehit yoldaşlarımıza verdiğimiz mücadele sözünü yineliyoruz. Kanları yerde kalmayacaktır. Başta Berfin yoldaşın ailesi olmak üzere tüm şehit yoldaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyoruz.’