YPJ'den 25 Kasım mesajı

YPJ: Tarihte de görüldüğü gibi kadınlar hiçbir zaman saldırılara boyun eğmemiş ve sürekli eşsiz bir direniş sergilemiştir.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yapan YPJ Genel Komutanlığı, “Mirabel kardeşler ile tüm devrimci kadınların direnişini, yürüttüğümüz mücadelede yükselteceğiz” dedi.

Kadın özgürlüğü için büyük bedel ve emek vererek mücadele eden tüm kadınların selamlayan YPJ Genel Komutanlığı, kadın mücadelesi ile yaratılan değerlerin sonuna kadar korunacağının sözü verildi.

Tarihte kadın direnişinin hiçbir zaman aksamadığının vurgulandığı açıklamada, Mirabel kardeşlerin 1930’lu yıllarda faşizme karşı sergilediği direnişin yükseltilerek büyük kazanımlar elde edildiği ifade edildi. Mirabel kardeşlerin direnişinin tüm dünya kadınlarına ilham verdiğinin belirtildiği açıklamada, şöyle devam edildi:

“Artık sadece 25 Kasım günü değil, her gün, her an ve yaşamın her alanı direnişle yoğruluyor. Yürütülen bu güçlü direniş, erkek egemen zihniyetin ürüne kapitalist sistemine de darbeler indirmektedir. Kadına yönelik tüm saldırılar fiziki olduğu kadar siyasi ve politiktir. Kadın direnerek savunma ve ideoloji iradesini geliştirdiği müddetçe, egemen sistem de barbarca saldırmaktadır. Kadın, yaşamın her alanında erk zihniyetin kurbanı edilmektedir. Devam eden şiddete karşı kendisini koruma, örgütlenme, eğitim alma ve meşru savunma her kadının hakkıdır. Bu yüzden başta Kürt kadınları olmak üzere tüm dünya kadınlarının yürüttüğü direniş tarihi ve anlamlıdır. Bu mücadele, kadın öncülüğünde ahlaki ve politik bir özgür toplum yaratmayı ve tüm insanlığa hizmet etmeyi amaçlamaktadır.

Rojava ve Kuzey Suriye’de bugünlerde çok yoğun saldırılar yaşanmaktadır. Bu saldırılar ile öncelikli olarak kadınlar hedef alınmaktadır. DAİŞ çeteleri ve Türk devleti, işgal saldırıları ve barbarca uygulamaları en büyük kadın düşmanları olmuşlardır. Tarihte de görüldüğü gibi kadınlar hiçbir zaman saldırılara boyun eğmemiş ve sürekli eşsiz bir direniş sergilemiştir. Bu direniş büyük bir birikim ve özsavunma temelinde kalıcı hale getirilebilir. Yürüttüğümüz bu direniş, bizler için tarihi bir sorumluluktur.

YPJ olarak bu anlamlı günü sahipleniyoruz. Mirabel kardeşler ile tüm devrimci kadınların direnişini, yürüttüğümüz mücadelede yükselteceğiz. Bu kadınların yarattığı direniş değerlerini gurur ve kararlılıkla mücadelemize sarıyoruz. Tüm dünya kadınlarına bir kez daha yılın her günü 25 Kasım günü gibi direniş ve mücadeleyi yükseltme günü yapmaları çağrısında bulunuyoruz.”