YPJ Qereçox şehitlerini andı

Qereçox şehitlerini anan YPJ, "Yoldaşlarımızın şehadeti düşmana karşı öfkemizi attırdı" dedi ve Türk devletinden işgalin, katliamın hesabını soracağını kaydetti.

YPJ Genel Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamayla şehadetlerinin ikinci yıldönümünde Qereçox şehitlerini andı.

Yazılı açıklama yapan YPJ Genel Komutanlığı, 24 Nisan 2017’de Türk devletinin Qereçox’a saldırısında şehit düşenleri andı.

'TÜRK DEVLETİ BAŞARAMADI'

YPJ’nin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Qereçox şehitleri şahsında büyük bir fedakarlıkla, sonsuz bir inançla, ısrarla direnen, zafer umuduyla direnen, halkını, ülkesini ve yoldaşlarını fedakarca savunan şehit yoldaşlarımızı anıyor ve onlara olan sözümüzü yineliyoruz.

2017 yılı, DAİŞ çetelerine karşı mücadelemizde önemli bir yıldı. Kobanê ve Minbic’in özgürleştirilmesinin ardından DAİŞ’e karşı mücadelede yeni bir süreç başlatmıştık. Böyle bir süreçte Türk devleti mücadelemiz önünde engel oluşturmak için vahşice ve insanlık dışı bir şekilde Qereçox’daki güçlerimizin karargah ve kurumlarına 24 Nisan 2017’de saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırı Türk devletinin Rojavayê Kurdistanê ve Suriye topraklarını işgal planının bir parçasıydı. Türk devleti Suriye topraklarını, özellikle Rojavayê Kurdistanê topraklarını işgalini meşrulaştırmak için ortaklarıyla birlikte bu saldırıyı planlayarak gerçekleştirdi. Saldırının amacı farklıydı, ancak Türk devleti ve ortakları başarılı olamadı.

'İNSANLIK DEVRİMİNİN PARÇASI OLDULAR'

Bu vahşi saldırıda çok değerli yoldaşlarımızı kaybettik. Halkımız büyük bir fedakarlıkla şehitlerine sahip çıktı. Şehit düşen yoldaşlarımızın çoğu DAİŞ’e karşı farklı hamlelerde yer almış ve büyük fedakarlık gösterdi. Heval Ararat, Jiyan ve Rüstem fedakar bir ruh ve kararlı bir duruşla Kobanê savaşında yer aldı. Son ana kadar direnerek soluksuz bir mücadele gösterdiler. Heval Nuda, Şilan, Sozdar, Awaz, Zilan, Destan, Arjin, Şilan Kobanê ve 10 yoldaşımız daha ülke ve yaşam aşkıyla, farklı savaş alanlarında yer aldılar. Her biri görev ve sorumlulukla hareket ederek insanlık devriminin parçası oldular.

'ŞEHADETLER GERİ ADIM ATTIRMADI; ÖFKEMİZİ ARTIRDI'

Türk devleti bu saldırıyla halkımızın gözünü korkutmak, bize geri adım attırmak istedi. Ancak aksine yoldaşlarımızın şehadeti düşmana karşı öfkemizi attırdı, DAİŞ çetelerine karşı kararlılığımızı güçlendirdi. Reqa’nın DAİŞ’ten kurtuluşu, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin başlatılması ve son olarak DAİŞ’i bitirme savaşı Türk devleti ve çete gruplarına karşı en büyük yanıt olmuştur. Qereçox şehitlerine ve DAİŞ’e karşı savaşta şehit düşen yoldaşlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirdik. Her bir savaşçımız yoldaşlarının kanını yerde bırakmamak için intikam sözü verdi. Bizler bu kararlığı ve intikam sözünü Çağın Direnişi ve Baxoz savaşında yerine getirdik.

'TÜRK DEVLETİ HESABINI VERECEK'

YPJ olarak bir kez daha vahşi saldırıyı unutmadığımızı belirtiyoruz. Türk devleti Efrîn işgalinin, katliamların ve talanın hesabını verecek. YPJ güçleri olarak geçtiğimiz 7 yıl içerisinde halkımızın yanında mücadele ettik ve çete gruplarına karşı savaştık, bundan sonra da mücadelemiz devam edecek. Buna hazırlanıyoruz. Mücadelemiz sona ermedi, kazanımlarımıza karşı hala birçok plan ve tehdit bulunuyor. Bu plan ve tehditleri boşa çıkarmak için mücadelemizi yükselteceğiz, bedeli ne olursa olsun hazır olacağız.

Qereçox’da şehit düşen tüm yoldaşlarımızı anıyoruz. Qereçox şehitleri şahsında halkların özgürlük mücadelesinde canlarını feda eden tüm şehitlere olan sözümüzü yineliyoruz.”