YPJ, şehit düşen Evin Tolhildan’ı andı

YPJ, Güney Kürdistan’da tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Evin Tolhildan’ın şehit olduğunu belirterek, “şehitlerimizin izinde sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

YPJ Genel Komutanlığı, tedavi gördüğü Güney Kürdistan’da 20 Eylül günü şehit olan Evin Tolhildan (Elmas Mihemed) anısına yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, Şehit Tolhildan’ın ailesine ve tüm Kürdistan ve Kuzey Suriye halklarına başsağlığı diledi.

YPJ’nin yayınladığı açıklama şöyle:

“Kuzey Suriye Halklar Devrimi, şehitlerimizin emekleri ve fedakarlıklarıyla oluşmuştur. Her bir yoldaşımızın şahadeti bizim için, onların hayallerini gerçeğe dönüştürme emridir. Evin yoldaşımız, özgürlük için büyük bir emek ve fedakarlık ortaya koymuş, sonuna kadar mücadele etmiştir. O, büyük iradesiyle tüm yoldaşlarının gönlünde yer edinmiştir. Evin yoldaşımızın şahadetinden dolayı üzüntülerimizi belirtiyor, ailesi başta olmak üzere şehit ailelerine ve yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin izinde olacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.

Efrinli olan Evin yoldaşımız 2012 yılında YPJ saflarına katılmıştır. Evin yoldaş, yurtsever bir aile ortamında büyümüş, genç yaşta özgürlük arayışında olmuştur. Devrim dalgasının tüm Rojava Kürdistan’ına yayılmasıyla birlikte birçok Rojavalı genç kadın gibi o’da devrim saflarındaki yerini almıştır. Evin yoldaş, son ana kadar aktif bir şekilde mücadelede yerini almış; genç ruhu, sağlam duruşu ve alçak gönüllüğüyle güçlü bir savaşçı olarak halkı için ve insanlık için mücadele etmiştir.

Heval Evin, 2013 yılında Til Elo’da Cebhet El-Nusra çetelerine karşı verilen savaşta yer almıştı. Bu savaşta ağır bir şekilde yaralanmıştır. Yaralanma durumundan kaynaklı uzun bir süre hem tedavi görmüş hem de sağlık çalışmalarında yer alarak yoldaşlarına hizmet etmiştir. Büyük bir sorumluluk ruhuyla yoldaşlarına ve halkına sağlık alanında hizmet sunmuştur. Uzun bir süre boyunca doktorların denetiminde tedavi süreci uygulanmasına rağmen yaralanmadan kaynaklı rahatsızlığından kurtulamamış ve Güney Kürdistan’a sevk edilmişti. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve şehit düşmüştür. Evin yoldaş son ana kadar bağlılık ve sonsuz bir inançla şahadet mertebesine ulaşmıştır.

Şehit Evin yoldaşımızı bir kez daha anıyor, ailesi, şehit aileleri ve tüm Kürdistan ve Kuzey Suriye halklarına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimizin izinde olacağımızın ve sonuna kadar mücadele edeceğimizin sözünü yineliyoruz."

Şehit Evin’in kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Evîn Tolhildan

Adı Soyadı: Elmas Mihemed

Anne Adı: Fadile

Baba Adı: Hiznî

Katılım Tarihi ve Yeri: 2012 – Efrin

Şahadet tarihi: 20.09.2018