Yüksekova’da korucubaşından cinsel saldırı

Yüksekova'nın Akocak köyünde Türk devletinin Korucubaşı Ümit Yalçıntuna’nın cinsel saldırısına uğrayan genç kadın, hastaneye kaldırıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Akocak köyünde, 5 gün önce aniden rahatsızlanan 22 yaşındaki genç kadın, Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada doktorların müdahalesi ile kendine gelen genç kadın, doktorlara Korucubaşı Ümit Yalçıntuna’nın cinsel saldırısına uğradığını söyleyince olay ortaya çıktı. Genç kadın ve ailesinin şikayeti üzerine korucubaşı gözaltına alınarak Hakkari merkeze götürüldü.

'ARKASINDA DEVLET OLDUĞUNU SÖYLEYİP TEHDİT ETTİ'

Olaya ilişkin bilgi veren genç kadının yakınları, şunları aktardı: "Korucubaşı bizi tehdit ediyor. 'Şikayetten derhal vazgeçin. Bizim arkamızda devlet var, sizi harcarız’ diyerek bizi tehdit etti. Tehditleri devam ediyor ama şikayetimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Şikayetçi olduk ama Yalçıntuna’nın gözaltında ve savcılık esnasında serbest bırakılmasından endişe ediyoruz. Hatta bazı polisler, ‘Evlenin, bu olayı kapatın’  diyerek baskı yaptı."

Babası da korucu olan 30 yaşındaki korucubaşı Ümit Yalçıntuna’nın evli olduğu ve uzun süredir kadına, ‘Gel, dördüncü eşim ol’ şeklinde baskı yaptığı da öğrenildi.