JXK'den Avrupa Konferansı'na katılım çağrısı

Kürdistanlı Kadın Öğrenciler Birliği, Köln'de yarın ilk konferanslarını düzenleyecek. Hazırlık komitesinde yer alan Liza Aydın ve Lavin Özdemir, 2 gün sürecek konferansa katılım çağrısında bulundu.

Kürdistanlı Kadın Öğrenciler Birliği (JXK) Almanya Köln şehrinde yarın düzenlenecek olan konferansa katılım çağrısında bulundu. "Erkek egemen zihniyetini öldür, özgür kadın zihniyetini inşa et" sloganı ile gerçekleşecek konferans 2 gün sürecek. Konferansın hazırlık komitesinde yer alan Liza Aydın ve Lavin Özdemir, hazırlık çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Kapitalizmin merkezinde yaşayan halklar olarak erkek egemen zihniyetine karşı nasıl mücadele etmeleri gerektiği konusunda tartışmalar yürüteceklerini belirten Liza Aydın, "Konferansımıza Avrupa'nın bir çok şehrinden Kürt ve diğer halklardan genç kadınlar katılacak. Konferansımızın ilk gününde bulunduğumuz süreci ve kadın öncülüğünde gelişen Kürdistan devrimini tartışacağız" diye konuştu. 

KÜRT KADINLARI AVRUPALI KADINLARA UMUT OLUYOR

5 farklı ülkeden ve 6 farklı örgütten konuşmacıların katılacağının bilgisini veren Aydın devamla şunları belirtti: "Biz JXK olarak son 1 sene içerisinde örgütlememizi Almanya'dan Avrupa'nın bir çok şehrine genişlettik, ve Avrupa'nın her yerinde örgütlenmeyi esas aldık. Bu çerçevede Kürdistanlı genç kadınlar olarak, tüm kadınlara tartışma ve örgütleme semineri sunmak çok önemli bir husustur.

"Kadını sömür ve yönlendir" politikasına karşı gençlik kimliğimize sahip çıkmamız ve kadın kimliğimizi geri kazanmamız bu hususta çok büyük önem taşıyor. Her yerde direnen kahraman Kürt kadınları, Avrupa'daki kadınlara umut veriyor. Leyla Güven'in başlattığı direniş bugün tüm dünyayı sarsıyorsa eğer, yüzlerce kadının bu direniş ruhu ile örgütlenmesi dünyayı değiştirecektir. Bu temelde diasporada yaşayan tüm genç kadınları 13 Nisan'da Avrupa'daki konferansımıza davet ediyoruz. Gelin tarihimizi beraber yazalım."

6 KONUŞMACI YER ALACAK

JXK Konferansı'nın kendileri için çok anlamlı olduğunu söyleyen hazırlık komitesinden Lavin Özdemir, hedeflerinin Avrupa'daki genç kadınları biraraya getirmek olduğunu kaydetti. Açlık grevi direnişlerinin, fedai eylemlerinin ve İmralı'daki tecridin devam ettiği süreçte gençlik konferansı düzenlemenin çok önemli olduğunu ifade eden Özdemir, "Konferansta ataerkilliğe başkaldırı ve mücadelenin yarattığı yeni bilinç konusunun ele alındığı bir panel olacak. 6 konuşmacı yer alacak.

Konferasnta soru-cevap bölümünün yanı sıra gece programı da olacak. Konferansın 2. günü kapalı olacak sadeceJYXK üyeleri katılacak. JXK çalışmalarına katılmak isteyenler 2. günkü programa da katılabilirler. Kadın öğrenciler olarak tüm genç kadınlara konferansa katılım çağrısında bulunuyoruz. 13 Nisan'da Almanya'nın Köln şehrinde buluşalım" şeklinde konuştu.