Zahide Ana: Gün, Erdoğan'dan hesap sorma günü!

İsviçre'de yaşayan Zahide Ana, cenazesi olmasına rağmen HDP ve Selahattin Demirtaş için sandığa giderek oyunu kullandı.

Zahide Ana, "Evde oturmanın, yas tutmanın zamanı değil, gün Erdoğan’ın katliamlarına karşı sandığa gidip hesap sorma günüdür” diyerek, Avrupa’daki seçmenlere çağrıda bulundu.

YSK kayıtlarına göre İsviçre’de yaşayan Türkiyeli ve Kuzey Kürdistanlı 94 bin 032 kayıtlı seçmen, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekilleri seçimleri için İsviçre’nin Zürih, Cenevre ve Bern kentlerinde kurulan sandık başlarında oy kullanmaya devam ediyor.

'ERDOĞAN'A KARŞI SANDIĞA GİTME GÜNÜ'

İsviçre’de dün başlayan oy kullanma işlemleri 2. gününde yoğun bir şekilde devam ederken, sandık başına giden seçmelerin çoğunluğunun HDP ve Selahattin Demirtaş’tan yana oy kullanması dikkat çekiyor. Bu seçmenlerden biri de, İsviçre’nin Schaffausen kentinde yaşayan Zahide Çaçan. Geçtiğimiz günlerde kardeşini kaybetmesine rağmen çocuklarını da yanına alarak Zürih'te kurulan sandıklarda oyunu kullanan Çaçan, “Evde oturmanın, yas tutmanın zamanı değil, gün Erdoğan’ın katliamlarına karşı sandığa gidip hesap sorma günüdür” diyerek Avrupa’daki seçmenlere çağrıda bulundu.

Çocuklarıyla birlikte gelip oyunu kullandığını söyleyen Çaçan, “Oyumuzu kendimize yani HDP’ye, Demirtaş’a verdik. Dünyanın hiçbir yerinde bir cumhurbaşkanı adayının 4 duvar arkasında olduğu görülmemiş. Biz bu zulmü kabul etmiyoruz” dedi.

ERDOĞAN'A: YALAN SÖYLEMEYİ BIRAK!

AKP’nin Suruç’ta yaptığı katliamı hatırlatan Çaçan, “Erdoğan yaptığı katliamı HDP’nin üzerine atmaya çalışıyor. Erdoğan’a sesleniyorum; Allah bunu kabul etmez. Yeter artık, yalan söylemeyi bırak Erdoğan. Her yerde halkımıza zulüm ve katliam yapıyorlar. Çocuklarımıza cezaevlerinde işkence yapıyorlar. Sonra kalkıp DAİŞ'ten bahsediyorlar, bunların kendisi DAİŞ’tir” diye konuştu.

SEÇMENLERE SESLENDİ

Avrupa’daki seçmenlere sandık başına giderek oy kullanma çağrısı yapan Çaçan, şunları söyledi: “Dünyanın neresinde olursak olalım onlardan rica ediyorum, gidip oylarını HDP ve Demirtaş için kullansınlar. Başarı bizimdir, biz kazanacağız. Kimse ama kimse evinde oturmasın; genç, yaşlı, kadın herkes gidip oyunu kullansın. Yüz yıllardır Kürtlere yapılanlar yeter. Gün, evde oturmanın zamanı değil, gün Erdoğan’ın katliamlarına karşı sandığa gidip hesap sorma günüdür. Gidin, oyunuzu kendinize verin.”

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’daki seçmenlere de çağrı yapan Zahide Çaçan, şunları dile getirdi: “Bizim insanlarımızı emekli maaşlarına ikramiye diyerek kandırıyorlar. Ben buradan diyorum ki; o verecekleri ikramiye de emekli maaşı da bir gün biter ama yapacağımız insanlık her zaman kalır. Bütün Kürtler bunu iyi bilsin, hiçbir şeye kanmasınlar. Oylarını ve insanlıklarını Erdoğan’a satmasınlar. Birlik olsunlar, inşallah başarı bizim olacak ve biz kazanacağız.”