Zorla korucuyla evlendirilen kadın intihar etti

Korucu Ümit Yalçıntuna’nın cinsel saldırısına uğrayan ve zorla bu korucuyla evlendirilen F.Y., intihar etti.

ANF’de Ocak ayında yer alan habere göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Akocak köyünde, 15 Ocak'ta aniden rahatsızlanan 22 yaşındaki kadın, Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Burada doktorların müdahalesi ile kendine gelen genç kadın, doktorlara Korucubaşı Ümit Yalçıntuna’nın cinsel saldırısına uğradığını söylemişti ve korucular gözaltına alınmıştı.

TECAVÜZCÜ İLE EVLENDİRİLDİ

Cinsel saldırgan Korucu Ümit Yalçıntuna emniyette serbest bırakıldı ve ardından korucuların tehditleri üzerine F.Y, zorla korucu Ümit Yalçıntuna ile evlendirildi. Olayın duyulmasının ardından F.Y’nin yakınları, şöyle demişti: "Korucubaşı bizi tehdit ediyor. 'Şikayetten derhal vazgeçin. Bizim arkamızda devlet var, sizi harcarız’ diyerek bizi tehdit etti. Tehditleri devam ediyor ama şikayetimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Şikayetçi olduk ama Yalçıntuna’nın gözaltında ve savcılık esnasında serbest bırakılmasından endişe ediyoruz. Hatta bazı polisler, ‘Evlenin, bu olayı kapatın’  diyerek baskı yaptı."

İNTİHARA ZORLANDIĞI BELİRTİLİYOR

Ancak tüm engellemelere rağmen F.Y, korucu Ümit Yalçıntaş’ın dördüncü eşi olmak zorunda bırakıldı. Babası da korucubaşı olan Ümit Yalçıntuna ile istemediği halde  evlendirilen F.Y, dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. İntihara zorlandığı belirtilen F.Y’nin yakınları olayın sıradan kalp krizi olmadığını belirtirken, korucular olayın basit bir kalp krizi olduğunu iddia etti.

F.Y’nin Van Araştırma Hastanesine kaldırılan cenazesine ilişkin otopsisi işlemleri sürüyor.