Ali Bedirxan: Öcalan'ı bir an önce özgürlüğüne kavuşturalım

Mısır sinemasının temellerini atanlardan biri olan yönetmen Ali Bedirxan, Kürtlerin birlik olmaktan başka yollarının olmadığını belirtirken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın ise bir an önce özgürleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Mısır Sinemasının temellerini atanlardan biri olarak kabul edilen yönetmen Ali Bedirxan Kürt ulusal birliği, Kürtlerin ulusal sorunları ve bu sorunların nedenleri ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürleştirilmesi için başlatılan "Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı" Hamlesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında kimliğine ve Kürtlüğüne ilişkin bilgileri de veren Bedirxani ailesinden olan Ali Bedirxan, "Benim adım Ali Bedirxan'dır. Aslen Cizira Botan Kürtlerindenim. Kürdistanlıyım, Türkiye'nin sınırları içinde kalan Kuzey Kürdistan parçasındanım" dedi. Kürt sorunun nedenlerine de değinen Bedirxan, "Kürtler birçok zulümle karşı karşıya kaldılar. Kürt davasının şimdiye kadar bir sonuca bağlanmamasının, elbette birçok nedeni var. Bu zulümlerin birçok sebebi dışarıdan gelen baskılardan kaynaklı olabilir ancak asıl sebebi Kürtlerin ve Kürtler adına siyaset yapan partilerin birlik olmamasından da kaynaklanıyor" diye konuştu.

BİRLİK OLMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK

Kürtlerin hedefinin ulusal ve toplumsal hakları olduğunun altını çizen Bedirxan şöyle konuştu: "Hedefimiz birdir o da Kürtlerin haklarıdır, Kürt halkının çıkarlarıdır, kendi toprakları üzerinde kendi ana dillerini, kültürlerini, gelenek göreneklerini ve tarihini yaşamaktır. Bu davamız bize kendi içimizde birlik olmayı dayatıyor ve bunu gerçekleştirmek zorundayız. Bu da bütün Kürt partileri, güçleri ve parçalarının birlik olması demektir. Kürt parti, örgüt ve güçleri birlik olup Kürtlerin haklarını elde etmeli ve özgürlük yolunda yürümelidirler."

Tüm Kürdistani parti ve örgütlerin kendi aralarındaki sorunları ertelemeleri ve asıl sorun olan özgürlük sorununa odaklanmaları gerektiğini ifade eden Bedirxan, İngilizlerin "Parçala, böl yönet" politikalarına atıfta bulunarak, "Onların bu politikalarına kanmamak, ya da bölünmemek için tüm Kürt güçlerin ulusal birliği sağlamaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI KURUMLAR ELİNDEN GELEN HERŞEYİ YAPMALILAR

21 yıldır Türkiye’de tutuklu olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın esaret koşullarına da değinen Bedirxan şunları söyledi: "Sayın Öcalan terörist değildir, kendi halkına karşı suç işlememiş, yani suçlu değildir, bu insan kendi halkı için mücadele ediyor. Kürt ve Kürdistan'ın birliği ve özgürlüğü için Öcalan'ın özgürleştirilmesi gerekiyor, çünkü o Kürt halkı için mücadele veriyor."

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğü için çağrıda bulunan Bedirxan, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Uluslararası insan hakları kurum ve kuruluşlara çağrımız, Önderliğin bir an önce fiziki özgürlüğüne kavuşması için ellerinde gelen her şeyi yapmalılar."