Amed Kitap Fuarı’na ilgi yoğun

Amed Kitap Fuarı’na katılan yayınevleri, ilgiden memnun olduklarını söyleyerek, okurları kitap almaya ve yazarları sahiplenmeye çağırdı.

Amed Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Eylül Fuarcılık'ın 16-24 Aralık tarihleri arasında Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlediği Mezopotamya Kitap Fuarı başladı. 4 yıl aradan sonra düzenlenen fuara, 200’e yakın yayınevi katıldı. Fuarda, çok sayıda yazarın katılımıyla birçok söyleşi, panel ve imza etkinliği düzenleniyor.

Amed'de düzenlenen Kitap Fuarına katılan yayınevleri, ANF'ye değerlendirmede bulundu.


'DAĞITIM SORUNU VAR'

Azad Zal (J&J yayınevi): "4 yıl sonra Amed'de bu fuarın gerçekleştirilmesi bizim için çok önemli. Yayıncılar ve yazarlar açısından da çok önemli. Diğer fuarlarda normalde ilk gün fazla ilgi gösterilmiyor ama burası ilk gün çok kalabalık geçti. Bu halk gerçekten suya ve ekmeğe ihtiyaç duyduğu kadar kitap ve bilgiye ihtiyaç duymaktadır. Bizler bunu çok daha fazla hissediyoruz. Kürt halkına cevap verebilmemiz için yazarlar olarak çok daha iyi, çok daha kaliteli kitapları basıp, dağıtıma sunmamız lazım. Türkiye’de zaten dağıtım sorunu var. Fuarlar aracılığıyla okuyucu daha rahat bir şekilde kitaplara ulaşabiliyor. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Fuat boyunca halkımızı bekliyoruz."

Halil Samed (Red yayınları): "Uzun bir aradan sonra okuyucular ile buluştuk. Kalabalık geçiyor, iyi geçmesini temenni ediyoruz. Umarım, yayınevlerinin kitaplarına ilgi olur. Güzel bir fuar geçireceğimize inanıyorum. Yayınevi olarak 110 kitap ve 35 yazarımız ile birlikte fuardayız. "

'KÜRT YAYINEVLERİ İÇİN BU FUARLAR ÇOK ÖNEMLİ '

Bawer Berşev (Dara Yayınları): "İki aylık bir süredir fuara hazırlık yapıyoruz. Fuara yakın 24 tane kitap bastık. Kalabalık gerçekten iyi görünüyor. Biz bu sene sadece 4 yazarımız ile fuara katılabildik. Birkaç yazarımız şehir dışı ve yurt dışında. Onları getiremedik. "

Berfo  Bari (Na yayınları): "Amed'de düzenlenen fuarın hasretiyle tutuşuyorduk. Bir Amedli olarak burada olmaktan gayet memnunum. Fuardan beklentilerimiz yüksek, özellikle Kürtçe yayıncılık yapan Kürt yayınevleri pazar anlamında sıkıntı yaşıyor. Bu pazarın canlanmasında fuarın etkisinin büyük olacağını düşünüyorum. Okurları kitapları almaya ve yazarlarına sahip çıkmaya bekliyorum. Yayınevi olarak fuar boyunca 30 yazarımızla birlikte burada olacağız."