Barcelona’da Abdullah Öcalan’a özgürlük konseri düzenlendi

Barcelona’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük konseri düzenlendi.

Katalonya’nın başkenti Barcelona’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a ve siyasi tutsaklarla özgürlük talebiyle "Kurdistan için umut zamanı" adıyla bir konser düzenlendi.

Konser Kürt dostları, Azadi Platformu, Ciemen ve diğer dayanışma grupları ve sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin dayanışmasıyla düzenlendi.

“Kürt halkının kendi kaderini tayin hakkı ve Abdullah Öcalan ile tüm siyasi tutsakların özgürlüğü için! Dona, Vida, Libertat! (Jin, Jiyan, Azadi!)” sloganı ile organize edilen, Katalonya parlamentosundaki ve hükümetteki sol, sosyalist ve bağımsızlık yanlısı partilerin desteği ile gerçekleşti.

Konserde sanatçı Diyar Dersim'in yanı sıra Katalan sanatçılar Clara Peya, Ebri Knight, Las Bajas Pasiones, Lil Rusia, Adala ve Mabel Flores sahne aldı.

Konserde Baskı Altındaki Dilleri Savunma Örgütü'nden David Minoves, İtalyan Komünist Yeniden Yapılanma Partisi'nden Ramon Montavani, Katalan Cumhuriyetçi Sol Parti Parlamenteri Ruben Wansberg, Birleşik Halk Partisi Parlamenteri Eulalia Reguan, sürgündeki eski Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Charles Puigdemond da bulundu.

Tertip Komitesi adına Faruk Doru ve Katalonya Jineoloji Komitesi tarafından konuşmalar yapıldı.