Berlin’de Kürt gençlerinden kültür ve sanat etkinliği

Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TekoJIN üyesi gençler Berlin’de Şehit Mir Perwer anısına Kültür ve Sanat etkinliği düzenledi.

TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Tevgera Jinên Ciwanên Tekoşer) üyesi gençler, Almanya’nın Başkenti Berlin’de düzenledikleri bir kültür ve sanat etkinliğinde, 23 Aralık 2022 Paris katliamında şehit düşen Mir Perwer andı.

Açılış konuşmasını yapan TCŞ üyesi Ahmet Güneş “Önder Apo’nun ‘Kurdistan İşgal edilmiş’ Felsefesi ile başlatmış olduğu siyasi hareket bugüne denk gelerek, Orta doğuya ve Dünya halklarına ışık tutan bir ideoloji haline gelmiştir” dedi.

Kültür ve sanata karşı gerçekleştirilen özel savaş politikalarına dikkat çeken Güneş “Tüm gençleri kültürümüze, sanatımıza ve Ana dilimize her alanda sahiplenmeye ve örgütlenmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Ahmet Güneş’in konuşmasının ardından Koma Şehit Delil Çiyager ve Koma Şehit Faraşin folklor ekibi oyunlarını sahneledi.  

Daha sonra Koma Şehit Kawa Çekdar müzik grubu dengbêj, şiir ve şarkılar ile şölene katılırken, Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi ve sloganlar atıltı.

Etkinlik “Bijî Serok Apo”, “ Zap, Avaşin, Metina, Bijî Berxwedana Gerîlla”, “Ciwan Fedaiyê Rêber Apo ne”, “Bijî Berxwedana Rojava” sloganları ile son buldu.

Etkinlik sonunda gençler “Önder Apo’ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında 3 ve 4 Şubat tarihlerinde Berlin’de gerçekleşecek olan yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Ayrıca gençler 9- 16 Şubat tarihleri arasında Mannheim’da gerçekleşecek olan “Özgürlük Yolculuğu” ve 17 Şubat’ta Köln’de planlanan yürüyüşlere, Avrupa’da yaşayan yurtsever gençliği ve Kürt halkını davet ederek, Kürt Halk Önderi Abullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridi kırma çağrısında bulundu.