Berlin'de ‘Ziyaret’ sergisi açıldı

Rojava’yı ziyaret eden Sanatçı Caspar Ermert'in izlenimlerini yansıtan ve 18 Temmuz’a kadar açık kalacak sergiden elde edilen gelir, Heyva Sor’ bağışlanacak.

Almanya'nın başkenti Berlin’de Kuzey ve Doğu Suriye’yi ziyaret eden Caspar Ermert’e ait “Ziyaret” sergisi açıldı.

Franz-Mehring-Platz 1 adresinde açılan serginin açılışında Cenî Kürt Kadın Barış Bürosu adına Solin Janya bir konuşma yaptı. Janya, “Rojava bunca tehdide rağmen alternatif yaşamı inşa ederek umutları yeşertti. Rojava Özerk Yönetimi, demokratik yapısıyla halklara umut olurken, Kürt kadınları bu umudun yaşamsallaşmasını sağladı. Bulunduğumuz her alanda Kürt kadınları olarak savaşları bitireceğiz” dedi.
Fotoğrafların yeni bir sosyal sistemde farklı milletlerden oluşan bir yaşamı gösterdiğini kaydedeb Janya, “Burada savaş ve barıştan öte, beraber bir sosyal yaşamın mümkün olabileceğini görüyoruz. Böyle bir sosyal sistemi oluşturmada kadın rolünü, her şeyden fazla ise umuda şahitlik ediyoruz” diye kaydetti.

Sergiye, Serêkaniyê Direnişi sırasında 16 Ekim 2019'da şehit düşen Alman devrimci Konstantin Gedig’in (Andok Cotkar) ailesi de katılarak bir konuşma yaptı.

Franz-Mehring-Platz 1 adresinde açılan sergi, 18 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecek. Sergi,  Pazartesi ve Cuma günleri 9:30-14:00 arası saatlerde; Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri ise 9:30- 16:30 arası saatlerde ziyaret edilebilir.

Sergiden elde edilen gelir ise Kürt yardım kuruluşu Heyva Sor a Kurdistan'a bağışlanacak.

ERMERT: ROJAVA MODEL OLABİLİR

Alternatif yaşam modellerini inceleyen, araştıran ve yerinde gözlemleyen Caspar Ermert yönünü DAİŞ barbar zihniyetine karşı savaşan Rojava'ya dönüyor. Kuzey ve Doğu Özerk Yönetiminin demokratik yaşam modelini, halkların yaşam biçimini, yaşam koşullarını görerek anlamaya çalışıyor. Gördüklerini fotoğraflayan Ermert, “Alternatif yaşam olarak Rojava, dünya halklarına model olabilir” diyor.