Brüksel’de Kürt Kültür Haftası başladı

NAV-BEL’in Kurdistanlı halklarla birlikte organize ettiği Kürt Kültür Haftası Brüksel’de başladı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, Kürt Enstitüsü ve Kurdistan Toplulukları Demokratik Konseyi NAV-BEL'in Asuri, Ermeni, Êzidî, Keldani örgütleriyle birlikte organize ettiği Kürt Kültür Haftası başladı.

Kürtlerin ulusal taleplerinin de dile getirildiği etkinlikte Kürt müziğinin, mutfağının ve folklorunun da tanıtımı yapıldı.

Kültür haftası etkinliklerine Brüksel Parlamenteri Gilles Verstraeten  de katıldı. Kürt halkının özgürlük mücadelesine büyük bir saygı duyduklarını ifade eden Gilles Verstraeten, şunları belirtti: “Kürt halkının ülkemizde de değerlerini, kültürünü yaşatmasını sevinçle karşılıyoruz. Kürt halkı ile empati kurabiliyoruz, çünkü kendi kültürlerini yaşatmaya çalışırken bir diğer taraftan da sadece kendileri için değil tüm halklar için insan hakları ve demokrasi mücadelesi veriyorlar. Kürt halkı uğradığı tüm barbarlıklara rağmen büyük bir olgunluk ve demokrasi örneği gösteriyor.”

Kurdistan özgürlük mücadelesinin anlatıldığı filmlerin gösterileceği etkinliklerde Kürt sanatçılar da konserler verecek.