Cannes’ın ödülleri dağıtılıyor

Cannes Film Festivali, bu akşam yapılacak ödül törenin ardından sona eriyor.

70’inci Uluslararası Cannes Film Festivali, dolu geçen 10 günün ardından bu akşam festival sarayının en büyük salonu olan Grand Theatre Lumiere’de yapılacak tören ile son bulacak. Festival çerçevesinde onlarca film gösterildi. Bunlardan 19 film ise “Altın Palmiye” ödülü için yarıştı.

ÖNE ÇIKAN FİLMLER

Fransız Yönetmen Robin Campillo’nun "120 Battements par minute”; sinemanın ustalarından Michael Haneke’nin “Happy End” filmleri de büyük ilgi gördü. Festivalde üç kadın yönetmenden biri olan Japon Noami Kawase de “Radiance” filmiyle festivale damgasını vurdu. Fatih Akın ise “In THe Fede” isimli film ile Almanya’da 2000 ile 2006 yılları arasında NSU tarafından işlenen ve 10 göçmenin yaşamını yitirdiği cinayetleri irdeliyor.

“Okja” ise gerek konusu gerekse sinema estetiği açısından oldukça iddialı ancak ancak Netflix’den dolayı devre dışı bırakıldı.

Fransız ödüllü yönetmen François Ozon ise beklenenleri karşılamaktan çok uzak. Bu yıl festivalde yarışan “The Killing of a Sacred Deer” ve “The Beuiled” filmlerinde başrol oynayan Nicole Kidman ise festivalde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünün güçlü adaylarından.