Cenevre'de Kürt Film günleri bugün başlıyor

İsviçre Kürt Kültür ve Sanat Hareketi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cenevre Kürt Kültür komisyonu tarafından 2 gün sürecek Kürt Film Günleri bugün başlıyor.

İsviçre’nin Cenevre kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi Kültür Komisyonu öncülüğünde düzenlenecek Kürt Film Günleri kapsamında 4 filmin gösterimi yapılacak. Akşam saat 20.00’da başlayacak etkinlik, sanatçı Zilan Yapıştıran’ın müzik dinletisiyle start alacak. 

Tutsak Murat Türk’ün çatışmada yaralanan ve arkadaşlarında kopan bir gerillanın yaşadıklarını anlattığı Böğürtlen Zamanı romanından, yönetmenliğini Haşim Aydemir’in aynı isimle (Böğürtlen Zamanı-Blackberry Season) sinemaya uyarladığı filmi gösterilecek. Daha sonra yönetmenliğini yazar yönetmen Metin Ewr’in yaptığı Çerx filmi gösterime girecek.

Yarın ise yönetmenliğini Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu’nun 2013 geri çekilme sürecinde gerillanın yaşamını konu alan Bakur belgeseli gösterilecek. Aynı gün yönetmenliğini Numan Yiğit’in yaptığı Pelava Sor filmin gösterimi yapılacak.