César Ödülleri sahiplerini buldu

Fransa’da César Ödülleri bir törenle dağıtıldı. “Kalp Atışı Dakikada 120” en iyi film ödülü başta olmak üzere en fazla ödül alan film oldu.

1975'ten bu yana dağıtılan Fransa'nın ulusal film ödülleri César sahiplerini buldu. 43’üncüsü düzenlenen César töreninde Robin Campillo’nun yönetmenliğini yaptığı “Kalp Atışı Dakikada 120” (120 battements par minute ) en iyi film ödülüne layık görüldü. Bu film 13 dalda aday gösterildi, altı dalda ödül aldı. En iyi yönetmen ödülü “Au revoir là-haut” filmi ile Albert Dupontel’e gitti. Dupontel’in filmi 10 dalda aday gösterildi, 5 dalda ödüllendirildi.

“Petit paysan” film üç César ödülü alırken, gecenin en büyük kaybedeni “Le sens de la fête” filmi oldu. Fransa’da 3 milyondan fazla izleyici kitlesine ulaşan bu film, 10 dalda aday gösterildi, hiçbir ödül almadı.

En iyi yabacı film ödülü Andreï Zviaguintsev’in “Faute d’amour” filmine verilirken, en iyi erkek oyuncu ödülünü Petit Paysan filmindeki Swann Arlaud, en iyi kadın oyuncu ödülünü Barbara filmindeki Jeanne Balibar aldı.