'Dema Baranan' belgeseli tamamlandı

Yapıcılar Film Kolektifi tarafından hazırlanan 'Dema Baranan' belgeseli tamamlandı.

MLKP’nin kuruluşunun 25. yıl dönümü olan 10 Eylül’de fragmanı yayımlanarak duyurulan 'Dema Baranan (Baranlar Zamanı)' belgeseli tamamlandı. Yapıcılar Film Kolektifi, belgesel filmi izleyicilere sundu.

NE ANLATIYOR?

Çekimleri Rojava ve Medya Savunma Alanları’nda gerçekleştirilen belgeselde, MLKP’nin 25 yıllık tarihinin yanı sıra devrim stratejisi ve politik askeri mücadeleye bakış açısı anlatılıyor. Belgesel için kamera karşısına geçen komünistler, MLKP’nin Türkiye-Kürdistan devriminin yanı sıra bölgesel anlamda Ortadoğu devrimine bakış açısını aktarıyor.

MLKP’nin Rojava ve dağlarda yürüttüğü mücadele ile savaş deneyimlerinin de aktarıldığı belgeselde, Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) ve Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılmış röportajlar da yer alıyor. Belgeselde ayrıca farklı toplumsal kesimlerden çok sayıda kişi de komünistlerle buluştuktan sonra yaşamlarındaki değişimi tarif ediyor.

Adını 23 Mart 2019’da katledilen MLKP önder kadrolarından Baran Serhad’dan alan belgeselin, Ekim ayında yayınlanacağı duyurulmuştu. Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırıları nedeniyle belgeselin yayımlanması ileri bir tarihe ertelenmişti.

Belgeselde, MLKP’nin Rojava ve Medya Savunma Alanlarındaki savaş pratiği de işlenirken, geçtiğimiz aylarda işgal edilen Serêkaniyê’de çetelere karşı savaşan komünistler de deneyimlerini anlatıyor.

İkinci fragmanı da yayımlanan belgesel bir süre internet ve televizyonda yer almayacak. Belgeselin halka özel gösterimlerle ulaştırılması planlanıyor.