Doğubayazıt'ta ulusal kıyafet kampanyası

Agirî'nin (Ağrı) Bazîd (Doğubayazıt) ilçesinde ‘Yöresel kıyafetini giy, kültürüne sahip’ çık kampanyası başlatıldı.

Kürtlerin giyimdeki tercihlerinin başında gelen ancak son dönemlerde giyilmesi bile ‘Örgüt propagandası’ sayılan Fistan ve Şal-Şepik için Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde gençler öncülüğünde kampanya başlatıldı.

Kampanya ile birlikte yöresel kıyafet kültürünün korunması ve daha da arttırılması hedefleniyor. Kampanyanın öncülüğünü yapan Adem Karahan, son zamanlarda yöresel kıyafet giymenin suç sayıldığını ve bu politikalarla devletin Kürt kültürünün önemli simgelerinden biri olan yöresel kıyafetleri ortadan kaldırmaya çalıştığını söyledi. Kürtlere yönelik her alanda gerçekleştirilen saldırılara dikkat çeken Karahan, bu saldırılara karşı durmanın yolunun; diline, kültürüne, toprağına daha fazla sahip çıkmaktan geçtiğini vurguladı.

Karahan, başlattıkları kampanyaya ilişkin ise şunları ifade etti: “Bu kampanyayı başlatmamızın tek bir amacı var; Kürt kültürünü korumak. Son dönemde yeni kuşak gençliğin yöresel kıyafetlerden uzaklaştığını görüyoruz. Kampanyayla buna son vermeyi amaçlıyoruz. Bizim bir kültürümüz var ve hep birlikte sahip çıkalım.”