Enternasyonalist gençlik festivali yoğun ilgi gördü

Almanya’nın Euskirchen kentinde birincisi düzenlenen enternasyonalist gençlik festivali yoğun ilgi gördü.

Enternasyonelist Gençlik İttifak’ının "Faşizmi yık, doğayı koru" şiarı ile ilkini düzenlediği festival saat 13:00’da Almanya’nın Euskirchen şehrinde düzenlendi.

Festivale Avrupa’nın birçok yerinden Kürt gençleri ve enternasyonalist gençler katıldı.

Kürt ve enternasyonalist gençlerden oluşan bir kortej, ellerinde özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden devrimcilerin fotoğrafları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan fotoğraflarının bulduğu flamalar ve YPG-YPJ bayrakları ile yürüdü.

Yürüyüş esnasında sık sık Öcalan lehine sloganlar atıldı, dayanışma çağrıları yapıldı

Yürüyüşün ardındane Enternasyonalist Gençlik ittifakı adına Marius Sackers, festivalin inşasından bugüne geçen sürece değindi ve ilki düzenlenen festivalin önümüzdeki süreç için birliktelik ve ortaklaşma adına büyük bir adım olduğunu dile getirdi.

Daha sonra Bask Ülkesinden müzik grubu Lardy’s sahne aldı. Bir yandan konser verilirken, diğer yandan SV Kurdistan BV ve Azadî Wuppertal takımları birincilik kupası için oynadı. Özgür Gençlik Paris ile Athlethic Amed, üçüncülük kupası için karşı karşıya geldi.

Lardy's’in ardından sahneye çıkan Kürt grup Koma Siyabend’in şarkıları eşliğinde yağmura rağmen büyük bir coşku ile halaylar çekildi.

Müziğe verilen kısa bir arada gençlik hareketi Young Struggle adına festivalin rengi, coşkusu ve gücü üzerine bir konuşma yapıldı.

Konuşmanın ardından sahneye çıkan Govend ekibi geleneksel Kürt kültürünü yansıtan danslar sergiledi.

Sahne akışı Kürt sanatçı Xecê ile devam etti. Daha sonra sahneyi Kürt hip-hop sanatçısı Serhado aldı. Kürt sanatçıların ardından sahneye Rojava’da hayatını kaybeden enternasyonlalist savaşçı Anna Campbell'in babası Dirk Campbell bir konuşma yaptı. Campbell, Anna’nın yolunu sonuna kadar takip edeceğini belirtti. Campell, Kürt müziği ile tanışmasını anlatırken, mey çaldığı yıllardan bahsetti.

Festivalde YDG, Tevgera Ciwanên Şoreşger, Bask ve Katalan aktivistlerin mesajları okundu. Mesajlarda özellikle iklim sorunu elle alındı ve yine enternasyonalist mücadelenin önemi vurgulandı.

Jinên Ciwan ên Azad'ın hazırladığı bir tiyatro oyunu ile mevcut sorunların erkek egemen sisteminden kaynaklı olduğuna ve kadınların kolektif mücadele yürütmesinin önemine dikkat çekildi.

Daha sonra yeniden sahneyi bir Kürt sanatçı aldı. Mikail Aslan’ın çıktığı sahneye gençliğin yoğun ilgisi vardı. Kürt sanatçı Hüseyin Bozbayır’ın da sahne aldığı festival, kupa töreni ile davam etti. SV Kurdistan birinci kupayı alırken BV Azadî Wuppertal ikinci ve Athlethic Amed üçüncü kupayı aldı.

Sahne akışı dışında festival alanında yapılan satranç, çocuk oyunları, masa tenisi etkinlikleri, paneller, ve sergiler de yoğun ilgi gördü. Katılımın yoğun olduğu festivalde rapçı S. Castro'nun performansıyla coşkulu anlar yaşandı.